Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Simon Keizer: "In de kern kan ik best schaamteloos zijn"

Simon Keizer, van het onafscheidelijke duo Nick & Simon, gaat in z’n uppie het theater in. Ineens kwam die wens er tijdens een vergadering uit. “Ik hoorde mezelf opeens roepen: ‘Ik wil een keer wat solo gaan doen!'”

Jaap Buijs stond erom bekend zijn artiesten met beide benen op de grond te houden. Heeft hij voordat hij vorig jaar overleed nog meegekregen dat je solo ging?
“Ja. Hij was het er niet mee eens! Toen ik dat in die vergadering zei, riep hij: ‘Waarom? Ajax gaat toch ook niet met zeven man het veld op?’ Hij vond Nick & Simon het dreamteam. En dan moet je geen stappen ondernemen die dat enigszins in de weg zouden kunnen zitten.”

Advertentie

Is er een groot verschil tussen Ik en Simon? Ofwel tussen jezelf en de publieke figuur Simon?
“Dat is een heel goede vraag… Toch wel, denk ik. Ik stoor me bijvoorbeeld vrij snel  aan dingen maar dat weet niemand, dat houd ik voor mezelf. Ik heb misofonie (een neurologische aandoening waarbij specifieke geluiden heftige gevoelens van woede, haat of walging oproepen, red.) en kan heel slecht tegen ondefinieerbare geluiden en geurtjes. Nick weet daar alles van, haha.”

LEES OOK: SIMONE KLEINSMA: “TOEN MIJN MOEDER STIERF VOELDE IK ME INEENS WEES”

Hoop je als je solo gaat, weer wat dichter bij je publiek te komen?
“Ja, dat is zeker een reden geweest. Misschien kan ik na afloop weer een praatje te maken met het publiek, in plaats van dat mensen zich verdringen om even op de foto te kunnen of een handtekening te vragen, waardoor het contact heel vluchtig is. Ik hoop dat het allemaal weer wat gemoedelijker wordt. Een van de laatste keren dat we zo’n vergadering hadden over de lange termijn, zaten we met het hele team aan tafel. Dat waren 18 mensen. Ik kreeg het er benauwd van. Al die mensen zijn dus van ons afhankelijk. En achter die achttien mensen zitten ook weer allemaal bedrijfjes. Ik voelde opeens een enorme druk. En dat vind ik nu wel even lekker bij het theater: even niet die druk. Het liefst ging ik onder een pseudoniem het theater in, alleen komt er dan waarschijnlijk geen hond op af. Overigens wil ik mezelf niet vergelijken met Adele, hoor. Ik ben heel bekend in Nederland, maar als ik rust wil, kan ik daarvoor naar het buitenland. Wereldsterren vinden die rust nergens.”

LEES OOK: ARIE BOOMSMA: “VORIG JAAR GELOOFDE IK NOG DAT EEN LANGE RELATIE NIET BIJ ME PASTE”

Ben je pas echt jezelf als je in het buitenland bent?
“Ja… Ja. Maar dat is niet erg. Of nou ja, dat weet ik niet. Maar het is een prijs die ik er graag voor betaal. Ik heb het mooiste leven van de wereld. Alleen het verlies van privacy is iets minder leuk. In de kern kan ik best schaamteloos zijn. En prettig gestoord. Maar in deze tijd sta je voordat je het weet met een filmpje op internet. Dus op een gegeven moment ga je wel denken: laat ik mezelf maar verdekt opstellen. Als ik met mijn vrienden uitga, zetten zij de hele stad op zijn kop. Daar zou ik zelf graag aan mee doen, maar ik weet: laat ik er nou maar achteraan hobbelen. Alleen als ik met vrienden in Londen uit ben, loop ik voorop.”

Lees het hele interview met Simon in Libelle 7, 5 februari in de winkel. 

Meer Simon (en een beetje Nick)
Simon reist vanaf 10 februari door het land met zijn theatershow Ik en Simon. Vanaf 5 februari is hij samen met Nick Schilder wekelijks te zien in de muziekshow Lekker Nederlands op SBS 6 om 20.30 uur. In dit programma gaat het duo een muzikale strijd aan met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge.

Interview: Nathalie Huijgsloot. Fotografie: Esmée Franken

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Peter Heerschop ontroert met eerbetoon aan overleden vriend en moeder

Het was een bewogen week voor Peter Heerschop. Op dezelfde dag verloor hij zijn goede vriend en collega Jeroen van Merwijk, en overleed ook zijn moeder. In De week van Peter op radio 538 brengt de cabaretier daarom een eerbetoon aan beide dierbaren, wat voor heel wat emoties zorgt in de radiostudio.

In de Radio 538 Ochtendshow schuift Peter Heerschop iedere vrijdag aan, om met een column het nieuws van de week te bespreken. De ene keer gaat dit gepaard met een lach, de andere keer met een traan.

Advertentie

Groot verlies

Jeroen van Merwijk overleed woensdag aan de gevolgen van darmkanker. Een groot verlies voor Nederland en voor Peter Heerschop, die goed bevriend was met de cabaretier. Maar op de dag dat hij te horen kreeg dat Jeroen overleden was, belde zijn zus. Ze had verdrietig nieuws. Wat bleek? Hun moeder was ook overleden.

Emotioneel eerbetoon

Vrijdag staat Peter Heerschop dan ook stil bij deze emotionele week. In zijn column brengt hij ditmaal geen grappen en grollen ten gehore, maar een emotioneel eerbetoon aan zijn overleden vriend en moeder. “Daar zit ze, mijn moeder. Ze is dood. Ik kijk naar haar. Ik maak een diepe buiging. En het lijkt alsof ze zegt: zie je, als je lief bent, dan buigen de mensen voor je. ’s Nachts rijdt mijn vrouw me terug naar huis. En in mijn hoofd zingt Jeroen”, klinkt een stukje van de column van Peter Heerschop.

Je kunt het hele eerbetoon van Peter bij Radio 538 hieronder bekijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: 538. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Marc-Marie Huijbregts: "Als ik morgen doodga is dat prima"

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius geven in hun gezamenlijke podcast hun ongezouten mening over de meest uiteenlopende zaken. In de recentste aflevering bespreken ze ouder worden, en daar heeft Marc-Marie een bijzondere kijk op.

De theatermakers en schrijvers verwonderen zich over alledaagse dingen, en die verwonderingen bespreken ze in hun podcast. De titel is dan ook simpelweg ‘Marc-Marie & Aaf Vinden Iets’.

Advertentie

Ouder worden

Eerder bespraken Marc-Marie en Aaf al andere spraakmakende onderwerpen, waaronder ‘Mediums’, ‘Beleg’, en ‘Logeren’, maar ditmaal vindt het tweetal van alles over ouder worden. Je ontkomt er niet aan, dat staat als een huis boven water. Marc-Marie stelt dat hij met zijn 56 jaar niet meer jong kan sterven. “Die gedachte had ik toen ik 55 werd. Vroeg sterven, dat kan niet meer.”

Vroeg doodgaan

“Als je op je 25e doodgaat, dan ben je jong gestorven”, meent hij. “Maar op je 56e is dat anders. Dan vindt men waarschijnlijk wel dat je te vroeg bent doodgaan, maar het is niet dat je piepjong bent, je hebt wel dingen in je leven kunnen doen”, aldus Marc-Marie Huijbregts. “Ik kan nu dus niet meer jong doodgaan. Dus alles wat ik er nu bij krijg is prima en als ik morgen doodga is dat ook prima.”

Overlijdensadvertentie

Het is wat luguber, maar de theatermaker weet zelfs al hoe zijn overlijdensadvertentie eruit zou moeten komen te zien. “Want ja, die zou ik toch wel graag willen.” Hij hoeft geen foto of een gedicht, maar een korte tekst is voldoende, vertelt Marc-Marie. “Gewoon heel simpel in de krant ‘Marc-Marie is dood’ zou ik mooi vinden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Shownieuws. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Katja Schuurman knuffelt met dochtertje & Marieke Elsinga danst op tafel

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Advertentie

Rik van de Westelaken

Het 21e avontuur van Wie is de Mol? zit erop! Na weken speculeren weten fans dan eindelijk wie de Mol is. En daar staat ook presentator Rik van de Westelaken even bij stil, met een foto van de finale-uitzending. “Bedankt voor de enthousiaste reacties” schrijft hij.

Katja Schuurman

Trotse moeder Katja deelt een zoet en zonnig kiekje met haar kleine dochtertje Coco Loulou. Het meisje werd in augustus geboren en is alweer gegroeid als kool.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman)

Natasja Froger

In huize Froger is het knutseltijd! Natasja deelt op Instagram een gezellig filmpje waarin ze met haar kleindochter aan het knutselen is geslagen. Het doet haar denken aan haar eigen jeugdjaren, schrijft ze erbij. “Voor mij was het al even geleden maar zo leuk om dit samen met Kaycee te doen. En dat trotse hoofd als het af is!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasja Froger (@natasjafroger)

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga is verhuisd! Zij en haar partner zijn gaan samenwonen, en om dat te vieren danst ze op tafel. De kast is echter minder blij, schrijft ze grappend bij de foto. “Op de (omgekeerde) tafel dansen, want we zijn verhuisd! Al moet Kieks nog even wennen. Al d’r eten uitgekotst… Geluk bij een ongeluk dat de nieuwe bank er nog niet is!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke Elsinga (@mariekeelsinga)

Kim Feenstra

Trotse moeder Kim Feenstra heeft zichzelf en haar zoontje Brooklyn in matchende outfits gestoken, wat ze natuurlijk met haar volgers deelt op Instagram. Allebei dragen ze sportieve sneakers en een legging van hetzelfde merk en de volgers van het model smelten bij de lieve foto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Feenstra (@k2im)

Miljuschka Witzenhausen

Zin om de keuken in te duiken deze zondag en wat lekkers te bakken? Op Instagram deelt Miljuschka een zalig recept voor een zomerse limoen cheesecake waar het water je al van in de mond loopt door ernaar te kijken. Bakkers klaar? Bakken maar!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miljuschka (@miljuschka)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Claudia de Breij zingt Barbra Streisand en verbluft kijkers in 'Matthijs gaat door'

In Matthijs gaat door schuiven zaterdagavond Claudia de Breij en Esther Ouwehand aan. De aflevering staat in het teken van een vrolijke(re) stemming, wat niet mis is in deze gekke tijd. Claudia zingt haar lievelingslied van Barbra Streisand, en dat maakt diepe indruk op de kijker thuis.

Aangezien er enige hoop aan de horizon gloort in deze coronatijd, de kappers weer knippen en de winkels op afspraak weer geopend zijn, staat de aflevering volledig in het teken van blijdschap. Of, zoals Matthijs het noemt; humeurmanagement.

Advertentie

Blijdschap

“Dat is hard nodig”, meent Claudia De Breij. “Ik haal blijdschap uit muziek. Ik merk dat nieuwe muziek me goed doet, maar oude muziek die ik hoorde in een tijd dat dit allemaal niet aan de hand was, brengt mij naar een tijd waarin het straks dus ook niet meer aan de hand is. Volle zalen met fans zien in die video’s, doet me beseffen dat dit maar tijdelijk is.”

Power song Claudia de Breij

Ze luistert én zingt het liefst muziek van Barbra Streisand, vertelt ze. “Ik zing het veel onder de douche, en gebruik het als power song als ik even wat energie en blijdschap nodig heb.” Claudia de Breij laat weten ontzettend gelukkig te zijn weer op te mogen treden in het programma van Matthijs van Nieuwkerk. “Want ook dat maakt me heel gelukkig!”

Reacties

Claudia de Breij zing haar lievelingsnummer van Barbra Streisand, hét nummer dat altijd een lach op haar gezicht tovert: ‘The woman in the moon’. De kijker thuis is diep onder de indruk van haar vertolking van de klassieker, blijkt op Twitter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien