Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Simon Keizer: "In de kern kan ik best schaamteloos zijn"

Simon Keizer, van het onafscheidelijke duo Nick & Simon, gaat in z’n uppie het theater in. Ineens kwam die wens er tijdens een vergadering uit. “Ik hoorde mezelf opeens roepen: ‘Ik wil een keer wat solo gaan doen!'”

Jaap Buijs stond erom bekend zijn artiesten met beide benen op de grond te houden. Heeft hij voordat hij vorig jaar overleed nog meegekregen dat je solo ging?
“Ja. Hij was het er niet mee eens! Toen ik dat in die vergadering zei, riep hij: ‘Waarom? Ajax gaat toch ook niet met zeven man het veld op?’ Hij vond Nick & Simon het dreamteam. En dan moet je geen stappen ondernemen die dat enigszins in de weg zouden kunnen zitten.”

Advertentie

Is er een groot verschil tussen Ik en Simon? Ofwel tussen jezelf en de publieke figuur Simon?
“Dat is een heel goede vraag… Toch wel, denk ik. Ik stoor me bijvoorbeeld vrij snel  aan dingen maar dat weet niemand, dat houd ik voor mezelf. Ik heb misofonie (een neurologische aandoening waarbij specifieke geluiden heftige gevoelens van woede, haat of walging oproepen, red.) en kan heel slecht tegen ondefinieerbare geluiden en geurtjes. Nick weet daar alles van, haha.”

LEES OOK: SIMONE KLEINSMA: “TOEN MIJN MOEDER STIERF VOELDE IK ME INEENS WEES”

Hoop je als je solo gaat, weer wat dichter bij je publiek te komen?
“Ja, dat is zeker een reden geweest. Misschien kan ik na afloop weer een praatje te maken met het publiek, in plaats van dat mensen zich verdringen om even op de foto te kunnen of een handtekening te vragen, waardoor het contact heel vluchtig is. Ik hoop dat het allemaal weer wat gemoedelijker wordt. Een van de laatste keren dat we zo’n vergadering hadden over de lange termijn, zaten we met het hele team aan tafel. Dat waren 18 mensen. Ik kreeg het er benauwd van. Al die mensen zijn dus van ons afhankelijk. En achter die achttien mensen zitten ook weer allemaal bedrijfjes. Ik voelde opeens een enorme druk. En dat vind ik nu wel even lekker bij het theater: even niet die druk. Het liefst ging ik onder een pseudoniem het theater in, alleen komt er dan waarschijnlijk geen hond op af. Overigens wil ik mezelf niet vergelijken met Adele, hoor. Ik ben heel bekend in Nederland, maar als ik rust wil, kan ik daarvoor naar het buitenland. Wereldsterren vinden die rust nergens.”

LEES OOK: ARIE BOOMSMA: “VORIG JAAR GELOOFDE IK NOG DAT EEN LANGE RELATIE NIET BIJ ME PASTE”

Ben je pas echt jezelf als je in het buitenland bent?
“Ja… Ja. Maar dat is niet erg. Of nou ja, dat weet ik niet. Maar het is een prijs die ik er graag voor betaal. Ik heb het mooiste leven van de wereld. Alleen het verlies van privacy is iets minder leuk. In de kern kan ik best schaamteloos zijn. En prettig gestoord. Maar in deze tijd sta je voordat je het weet met een filmpje op internet. Dus op een gegeven moment ga je wel denken: laat ik mezelf maar verdekt opstellen. Als ik met mijn vrienden uitga, zetten zij de hele stad op zijn kop. Daar zou ik zelf graag aan mee doen, maar ik weet: laat ik er nou maar achteraan hobbelen. Alleen als ik met vrienden in Londen uit ben, loop ik voorop.”

Lees het hele interview met Simon in Libelle 7, 5 februari in de winkel. 

Meer Simon (en een beetje Nick)
Simon reist vanaf 10 februari door het land met zijn theatershow Ik en Simon. Vanaf 5 februari is hij samen met Nick Schilder wekelijks te zien in de muziekshow Lekker Nederlands op SBS 6 om 20.30 uur. In dit programma gaat het duo een muzikale strijd aan met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge.

Interview: Nathalie Huijgsloot. Fotografie: Esmée Franken

De Dag Nadat Vervolg 51 – Ik een gemeen sinterklaasgedicht kreeg

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien