Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Deze 3 slechte gewoontes betekenen dat je intelligent bent

Laat naar bed, een rommelig huis of nagelbijten: iedereen heeft wel een slechte gewoonte. Maar wist je dat bepaalde gewoontes een teken zijn van intelligentie?

Wetenschappers hebben vast gesteld dat laat opblijven een kenmerk is dat intelligente mensen gemeen hebben. Hetzelfde geldt voor mensen die veel vloeken of rommelig zijn.

Advertentie

Nachtuilen

Uit een onderzoek gepubliceerd in Psychology Today blijkt dat intelligente kinderen opgroeien to meer nachtelijke volwassenen. Een andere studie toont aan dat wie laat opblijft in het begin van zijn leven, op een gegeven moment voorbij wordt gestreefd door vroege vogels. Maar op latere leeftijd juist weer beter gaat presteren dan zijn vroeg opgestane leeftijdsgenoten. Ben je echte nachtbreker en kun je niet voor 12 uur ’s nachts naar bed? Dan is het dus een goed teken!

Rommeltje

Is het bij altijd een grote rommel thuis? En heb je nooit tijd en zin om het op te ruimen? Schaam je dan niet, want ook dit is een teken van slimheid. Je hebt geen zin om op te ruimen, omdat je hersenen met andere, belangrijkere dingen bezig zijn. Bovendien is rommel vaak beter voor je creativiteit dan een netjes opgeruimd huis. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Minnesota.

Vloeken

Het idee dat vloeken een teken is van een beperkte woordenschat of gebrek aan intelligentie is ontkracht door een nieuwe studie gepubliceerd in Language SciencesDe reden dat sommige mensen meer vloek dan anderen is niet omdat ze geen ander woord kunnen bedenken. In feite is het juist het tegenovergestelde. Ze hebben juist woorden in overvloed en gooien er zomaar wat uit.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Independent. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien