Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Video over 'slutshaming' van studente Milou (21) gaat viral

Ze is het helemaal zat dat mannen van de Groningse studentenvereniging Vindicat haar een ‘hoer’, een ‘slet’ of een ‘laag wijf’ noemen, vertelt studente Milou Deelen op Facebook. Voor Internationale Vrouwendag maakte ze een indrukwekkende video, die al meer dan 360.000 keer is bekeken. 

Met het filmpje vraagt ze aandacht voor de vrouwonvriendelijkheid in het corps, waar ze zelf ook lid van is. “Als jongens seks hebben en hier openlijk over spreken, is dit tof”, schrijft ze. “Als meisjes – zoals ik – dit doen, daalt ons respect of onze waardigheid.”

Advertentie

Lied
Ze had de ‘hoofdrol’ in een traditioneel lied dat jongens zingen over ‘het laagste meisje van het jaar’, onder mannelijke corpsleden ging rond dat ze ‘te doen was’ voor een pakje peuken en een Smirnoff. “Ik schaamde me diep en voelde mij vernederd. Toen ik men hierop aanspraak, kreeg ik terug dat het maar een grap was.”

Bepaald niet grappig, vond Milou uiteraard. Met haar filmpje raakt ze een snaar: duizenden mensen hebben het bericht geliked en gedeeld.

Studentenvereniging Vindicat
Vindicat, dat eerder al in opspraak raakte na incidenten tijdens de ontgroening en vanwege een ‘bangalijst’ met vrouwelijke leden, steunt de studente. In een reactie bij krant Trouw zegt het bestuur: “Er is ongeveer een week geleden een eerste gesprek geweest om over haar situatie te praten en te kijken naar manieren om deze omgangsvorm binnen de vereniging uit te bannen.”

De originele post van Milou…

LEES OOK:

Bron: Trouw, Parool. Beeld: Kijk. 

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien