Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Blog: Margje is beland in het snackparadijs

Margje kan maar met moeite alle verleiding op het snackparadijs, oftewel het station, weerstaan. Gelukkig helpt haar pas geïnstalleerde app.

Ik ben een uur te vroeg voor mijn afspraak en loop een beetje doelloos rond op Amsterdam Centraal. Eigenlijk zou ik weg moeten gaan, naar buiten, de frisse lucht in. Maar ik twijfel een beetje. Het is vijf uur. Ik heb lekkere trek. En daar weten ze op Amsterdam Centraal wel raad mee.

Advertentie

Treinstations zijn tegenwoordig steeds meer een soort snackparadijs waar zo nu en dan toevallig ook nog een trein vertrekt, las ik laatst ergens. En vandaag lijkt me dat de beste omschrijving van een station. Want hemeltjelief, wat een verleiding om mij heen. Ik kan kiezen uit patat en andere gefrituurde snacks, ijs met allerlei lekkers er doorheen geswirld, koffie in zoveel zoete smaken dat het niet eens meer op koffie lijkt, pizzapunten met allerlei beleg, koeken, chips, bonbons en andere chocolade of volledige hamburger menu’s. Ook bij de AKO of ETOS staan schappen vol snoep en snaaierij tussen de boeken en de maandverband. Ik zie het, ik ruik het en ik wil het. Ik hoef het maar te pakken, aan te wijzen, te bestellen en ik heb het, kan het eten en proeven. Van alle kanten roept het me, word ik aangestaard door vrolijk kijkende verkopers. Overal reclame voor eten, snacks en snoepgoed. Ik loop er een kwartier rond, kijkend, ruikend, twijfelend.

Want eigenlijk wil ik al dat eten niet. Ik zucht eens diep, denk aan mijn pas geïnstalleerde app (die bijhoudt hoeveel dagen ik al NIET overeet) en loop naar de uitgang. Ik zag de app in een aflevering van een Netflix-serie. De hoofdpersoon gebruikte een app om bij te houden hoe lang ze al geen alcohol had gedronken. Na een terugval moest ze de app resetten naar “Dit is de eerste dag dat je sober bent” en weer opnieuw beginnen te tellen. Een app voor mensen die te veel snacken en snaaien vond ik niet. Ik kon alleen kiezen uit apps die bijhouden hoe lang je al sober of clean bent. Ik koos voor clean. Als ik nu ooit mijn mobiel verlies en iemand vindt het ding en ziet die app, dan denkt de vinder dat het een mobieltje van een (ex)drugsverslaafde is, grinnikte ik toen ik Lief vertelde over mijn nieuwe teller. Maar hé, suiker en zout zijn het nieuwe drugs toch? Dus dan klopt die app eigenlijk prima. 😉

Buiten, voor het station, staat een ijscokar. Ik doe mijn zonnebril op en loop met grote passen de ijscokar voorbij, richting De Dam. Daar wacht de binnenstad van Amsterdam. Een groot snack- en snaaiparadijs, met om de paar meter een Nutella-pannenkoekenbakkerij, snackbar of snoepwinkel.

Ik overweeg te verhuizen naar de Noordpool. Tot mijn verhuizing helpen kleine dingen als die app me om mijn goede voornemens vol te houden en niet vallen voor de verleidingen om me heen. En ik houd vol deze keer. Seconde voor seconde, uur voor uur, dag voor dag.

margje 1_Libelle Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien