Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Bijna 5000 mensen in de rij om stamceldonor te worden voor zieke Oscar (5)

Een actie waar je een brok van in je keel krijgt: in het Engelse Worcester kwamen op een oproep om stamceldonor te worden bijna 5000 mensen af. En dat alles om de doodzieke Oscar (5) te redden.

Op zoek naar een donor
Oscar Saxelby-Lee lijdt sinds december aan acute lymfatische leukemie (ALL). Chemotherapie leverde helaas niet het gewenste resultaat op, en dus moest er hard gezocht worden naar een geschikte stamceldonor. Artsen gaven aan dat die binnen drie maanden gevonden moest worden. Anders gaat Oscars overlevingskans hard achteruit.

Advertentie

Hand in hand voor Oscar
Zijn ouders, Olivia Saxelby en Jamie Lee, besloten dan ook alles op alles te zetten om het leven van hun zoontje te redden. Onder de naam ‘Hand in hand voor Oscar’ plaatsten ze een oproep om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich aan zouden melden bij het donorregister. “Oscar is een leuke, liefdevolle en energieke vijfjarige jongen die het verdient om te leven. Hij heeft nu alleen iemand anders nodig om hem te redden”, zeiden ze.

Oscar met zijn ouders:

Enorme opkomst
Een enorme hoeveelheid vrijwilligers kwam naar de school van Oscar om alles in goede banen te leiden. Ze deelden staafjes en registratieformulieren uit. Zijn ouders hadden er op gehoopt, maar zó’n grote opkomst hadden ze vast niet verwacht. Bijna 5000 mensen kwamen op de oproep om stamceldonor te worden af.

Lot uit de loterij
Helaas is het ontzettend moeilijk om een geschikte donor te vinden. Een woordvoerder van de actie: “Of je een geschikte donor bent of niet is heel complex. Als er een match is, is het eigenlijk alsof je de loterij wint. Maar hoe meer mensen we in het register kunnen krijgen, hoe meer kans we hebben om levens zoals dat van Oscar kunnen redden.”

Denk jij erover om stamceldonor te worden? Op de site van Matchis vind je alle informatie en kun je je meteen aanmelden.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womenshealthmag. Beeld: iStock & Facebook

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien