Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Alleenstaande moeder in 'Steenrijk, straatarm' maakt veel los bij kijkers

In het programma Steenrijk, straatarm ruilen 2 families een week lang van huis, budget en leven om erachter te komen of geld nu echt gelukkig maakt. 

Dit keer ruilen de zussen Dominique en Roxeanne een week met de alleenstaande moeder Renate. Terwijl Dominique en Roxeanne geen enkele financiële zorg hebben, heeft Renate geen cent te makken en staat ze iedere week weer voor een grote uitdaging.

Advertentie

Deurwaarders

Renate heeft een lange tijd naast de opvoeding van haar 3 dochtertjes ook hard gewerkt, maar nu zit ze noodgedwongen thuis vanwege ernstige rugklachten. Ze heeft hoge schulden en moest al haar spaargeld en kinderbijslag al inzetten om geen deurwaarders aan huis te krijgen. Momenteel heeft ze ongeveer 50 euro per week te besteden.

Ruim budget

Dominique en Roxanne hebben het daarentegen een stuk ruimer. Dominique werkt en handelt in paarden en Roxeanne runt een goedlopende bed & breakfast en een cateringbedrijf. De zaken gaan goed en hierdoor hoeven ze niet na te denken over hun uitgaven. Het is voor hen dan ook schrikken als ze het weekbudget van Renate zien.

Paardrijden

Bij Renate schieten de tranen in haar ogen als ze ziet dat ze maar liefst 1300 euro te besteden krijgt. Haar dochtertjes willen dolgraag paardrijden en wanneer deze wens in vervulling kan gaan, hebben de meisjes een glimlach van oor tot oor. Ook moeder Renate straalt: “Dit is de allergrootste droom die ze hebben. Ik heb woorden tekort om uit te leggen hoe mooi dit is.”

Tranen

Renate en haar dochters stelen de harten van de kijkers thuis. Ze noemen het een prachtige aflevering en gunnen het de meiden van harte om een keer te gaan paardrijden. “Ik word niet vaak meer warm van een tv-programma, maar dit was een juweel”, schrijft een kijker op Twitter. Een ander: “Ik heb hier met tranen in mijn ogen zitten kijken. Vooral die dankbaarheid van die 3 meisjes van het ‘arme gezin’ raakte mij echt. Het blijft triest dat armoede in het rijke Nederland anno 2020 nog steeds zoveel voorkomt.”

Geluk

Dankzij dit programma beseffen kijkers zich dan ook weer hoe goed ze het zelf hebben. “Als ik zo’n programma zie dan realiseer ik me weer wat een geluk ik heb in mijn leven. Nooit iets tekort gekomen in mijn leven”, reageert iemand. En een ander schrijft: “Zo zie je maar: rijkdom zit niet in je portemonnee, maar vooral in je hart.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Steenrijk, straatarm. Beeld: iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien