Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Verdwaald stel gered door boodschap in het zand

Wat een nachtmerrie: vastzitten met je auto in het zand in een groot Australisch natuurpark met weinig eten én sporen van zoutwaterkrokodillen…

Het overkwam Colen Nulgit en Shantelle Johnson en hun kleine hondje Ace.

Advertentie

Uitgraven
Het stel kwam met hun auto vast te zitten in de modder toen ze door het Keep River National Park reden. Tegen het Australische ABC vertellen ze: “We hebben geprobeerd om de auto uit te graven en spullen onder de banden te leggen, maar er gebeurde helemaal niets.”

Krokodillen
Eerder die dag hadden ze al sporen van zoutwaterkrokodillen gezien. “De auto stond vlak naast het zoute water waar zeekrokodillen in leven.” Beiden waren in paniek, maar wisten dat ze rustig moesten blijven.

HELP
Het stel kwam op het geniale plan om een boodschap in het zand te schrijven voor reddingsmedewerkers. Ze stapten even uit de auto, maakten een vuurtje en schreven in het zand met meterslange letters ‘HELP’.

Overnachten
Gelukkig had het koppel hun vrienden en familie verteld dat ze die dag eigenlijk naar huis zouden gaan. “We sliepen de eerste nacht in de auto”, vertellen ze. Toen ze de volgende dag nog niet teruggekeerd waren, sloegen familieleden alarm en kwamen de reddingsdiensten in actie. Ondertussen bleef het water om hun auto stijgen…

Helikopter
Maar de truc werkte: de politie spotte de boodschap vanuit een helikopter. Na 26 uur werden ze gered. “Toen we de redders zagen, sprongen we uit de auto en begonnen we te zwaaien. Het was overweldigend, heel emotioneel.”

Geluk gehad
Colen en Shantelle zijn zich ervan bewust dat het heel anders had kunnen aflopen. Politieman Chris Magnay is in ieder geval blij met hun handelingen. “Blijf bij je auto, laat de mensen thuis weten waar je heen zou gaan en wanneer je terug zou komen en zorg dat het voor ons makkelijk wordt om je te vinden”, tipt hij.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: ABC. Beeld: iStock, Facebook

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien