We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Oeps: stewardess ligt onder vuur om déze beelden

Een stewardess van de luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt het internet over om een opmerkelijke reden. Ze werd gefilmd door een oplettende passagier, die haar op iets ogenschijnlijks onsmakelijks betrapte…

De Russische Yevgeny Kayumov deelde een filmpje op Instagram, waarop te zien is hoe de stewardess champagne uit gebruikte glaasjes terug giet in de fles. “Misschien dronk ik wel champagne die anderen al in hun mond hadden gehad”, schrijft de verontwaardigde businessclass-reiziger bij de beelden.

Advertentie

Champagne recyclen
Het korte filmpje gaat gigantisch viral. Emirates staat erom bekend gratis glaasjes champagne uit de delen in de businessclass. Volgens velen lijkt het er nu op dat Emirates champagne hergebruikt voor zijn passagiers. Óf dat de stewardess de champagnefles aan haar eigen lippen wilde zetten. Hoe dan ook: critici vinden het tafereel goor walgelijk.

Normale handeling
Toch zijn er ook mensen, waaronder stewards en stewardessen zelf, die het voor de dame opnemen. “We mogen bepaalde dingen niet zomaar weggooien als we geland zijn”, legt een steward uit. Dat zou de vuilnisbak aan boord nogal zompig maken, verklaart ‘ie. “Ik gok dat ze de al de overgebleven champagne in één fles aan het gieten was, zodat ze het weg konden gooien tijdens een andere vlucht.”

Een ander bevestigt dit verhaal. “Ik vroeg een steward tijdens mijn laatste vlucht wat ze met de champagne doen als niemand het neemt. Hij zei dat ze het meestal in een lege bak schenken – een fles of zo, dus – en het sealen voor de vlucht.”

Reactie Emirates
Emirates heeft zelf inmiddels ook van zich laten horen. En opvallend genoeg, bevestigt de vliegtuigmaatschappij níet bovenstaande verklaringen. Sterker nog: ook Emirates vindt de handeling van de stewardess een beetje vreemd. “Emirates streeft ernaar om altijd service van topkwaliteit te geven. De handelingen in deze video stroken niet met onze kwaliteitsnormen. We onderzoeken het voorval.”

Lullige zakenman
Of de stewardess al is aangesproken op de hele champagne-gate, is niet bekend. Kritiek wordt overigens ook geuit op de Rus die de video maakte en de beelden vervolgens verspreidde. De werkende dame is duidelijk in beeld, en dat zou wat lullig van de ontevreden zakenman zijn.

Bron: Telegraph. Beeld: YouTube

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien