Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Nathalie trouwde alsnog met haar minnaar: "Onaangekondigd stond Michael op de stoep"

Vijf jaar hadden Nathalie D’Alessandro (50) en Michael (56) een geheime relatie, tot zij deze verbrak. Bijna twintig jaar later trouwden ze alsnog.

“We leerden elkaar eind jaren negentig kennen toen de band waarin Michael gitaar speelde een zangeres zocht. Dat werd ik. We traden veel op. Er was niks aan de hand, hoewel er af en toe wel wat begon te broeien. Na twee jaar sloeg ineens de bliksem in, zo voelde het echt. We waren net klaar met optreden. Ik droeg die avond een hoed. Michael maakte daar een grapje over en trok hem van mijn hoofd.”
“Normaal gesproken vind ik zoiets irritant, nu vond ik het leuk. Er ging een schok door mijn lichaam. Ik pakte de hoed weer af en zo waren we aan het dollen en stoeien. Tegen de tijd dat we met z’n allen in een shoarmatentje zaten om de avond af te sluiten, konden we niet meer van elkaar afblijven. Er was geen houden meer aan. Niet handig, want ik woonde samen en hij was getrouwd. Kilo’s ben ik afgevallen in die tijd, ik was ziek van verliefdheid.”
Advertentie

Altijd wel een excuus

“Michael was net vader geworden en hij was zo gelukkig met zijn zoon dat hij niet van plan was zijn gezin te verlaten. Zelf vond ik allerlei andere redenen om mijn partner niet in de steek te laten. Of ik was gewoon te laf om te vertellen wat er speelde. Michael en ik hadden altijd wel een excuus om stiekem af te spreken. We moesten optreden of hadden repetities en bleven langer weg dan iets duurde. En altijd stiekem sms’en en bellen. Maar het bedrog vrat aan mij.”

“Ik verbrak mijn relatie, maar daarmee stopte het liegen niet want Michael bleef bij zijn vrouw. Hij had zijn eigen worsteling: was ik de vrouw van zijn leven of een vlucht omdat hij niet gelukkig was in zijn huwelijk? Hij vond hoe dan ook zijn kind te jong om weg te gaan. En ik dacht: je liegt, je gaat nóóít weg. Ik ging eraan onderdoor. Ik wilde geen leven waarin ik in de coulissen moest staan als minnares. Ik kon mezelf niet langer recht in de ogen kijken. Daarom verbrak ik mijn relatie met Michael.”

Scheiden

“Jaren later lag ik op een avond lekker op de bank toen de bel ging. Michael stond voor de deur: ‘Ik ga scheiden.’ ‘Ja, en?’, riep ik boos. ‘Hoe kom je erbij om zomaar onaangekondigd op mijn stoep te staan?’ ‘Jij bent mijn beste vriend, de enige met wie ik over alles kan praten’, reageerde hij. Hij had gelijk: wij zijn elkaars beste vriend. Onze band gaat zó diep en de aantrekkingskracht tussen ons is intens. Ik liet hem binnen. In mijn huis én weer in mijn leven.”

“Natuurlijk was het niet meteen allemaal halleluja. Er waren moeilijkheden met Michaels zoon én het ging tussendoor weer uit tussen ons. Het werkt niet om van de ene in de andere relatie te stappen en ik wilde geen speelbal meer zijn. Toch streek ik een jaar later met de hand over mijn hart. Ik was zo gek op hem.”

Hij is mijn thuis

“Toen Michael 50 werd, vroeg hij mij ten huwelijk. Ik zei nee. Niet alleen omdat ik niets met dat traditionele boterbriefje heb, het voelde voor mij ook niet goed: het is zíjn verjaardag, zíjn feest, ik zou er weer bij hangen. Natuurlijk was hij teleurgesteld, maar drie jaar geleden heb ik hém gevraagd. Onze relatie was in rustiger vaarwater gekomen, we waren sámen, zonder alle problemen die eerst speelden.’

“Nu voelde het voor mij wel goed. Ook wilde ik de zaken met mijn huis goed geregeld hebben, zodat Michael er niet uit hoeft als mij iets overkomt. We dobberden met ons sloepje over de Loosdrechtse Plassen en Michael lag in mijn armen te soezen toen ik zei: ‘Volgens mij ben ik zover. Wil je met mij trouwen?’ Hij was met stomheid geslagen.”

Chemie

“We zijn getrouwd zoals we elkaar hebben leren kennen: op het podium, in een kroeg waar we regelmatig optreden. Die hadden we zelf ingericht als jazznachtclub en onze gasten waren chic gekleed. Het was een prachtig feest. De cirkel is rond. Ik ben blij dat we zo volhardend zijn geweest. Michael is mijn thuis. We zijn beste maatjes, raken nooit uitgepraat. De chemie tussen ons is niet veranderd. We kunnen elkaar nog steeds opvreten. Dat gevoel blijft.”

Interview: Marlies Jansen. Fotografie: Karlien van der Geest.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Buckingham Palace start onderzoek naar 'pestgedrag' Meghan Markle

Pesten op de werkvloer komt op veel plekken voor. Zelfs op Buckingham Palace, als we de berichten uit Engeland mogen geloven. Meghan Markle wordt door verschillende medewerkers van het paleis beschuldigd van pesten.

In een artikel dat The Times dinsdagavond publiceerde, verklaarden een aantal oud-medewerkers van het paleis dat een van hun collega’s, het toenmalige hoofd communicatie van prins Harry en Meghan, een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William. Meghan zou er namelijk ervoor hebben gezorgd dat twee assistenten hun spullen pakten en zou ze ook een derde medewerker gepest hebben.

Advertentie

Buckingham Palace onderzoekt beschuldigingen

Het team van Meghan Markle bracht woensdag naar buiten dat de hertogin bedroefd is door deze aanval op haar karakter. Ook Buckingham Palace heeft nu gereageerd: “We zijn zeer bezorgd over de beschuldigingen en beweringen van voormalige medewerkers van de hertog en hertogin van Sussex. Ons HR-afdeling gaat de beschuldigingen onderzoeken.” Medewerkers en oud-medewerkers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek om te kijken of hier lessen kunnen worden geleerd. “Het Koninklijk Huis voert aantal jaren een beleid waarin geen ruimte is voor pesterijen of intimidatie op de werkvloer”, sluiten ze het bericht af.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Telegraaf. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom je pasta eigenlijk zou moeten roosteren voordat je het kookt

Verse pasta heeft wat meer smaak dan gedroogde pasta, maar ook gedroogde pasta kun je met een handig trucje meer smaak geven. 

Door gedroogde pasta te roosteren vóór het koken zou het namelijk veel lekkerder smaken. En het fijne is: het is helemaal niet zo ingewikkeld om pasta te roosteren.

Advertentie

Waarom pasta roosteren?

Pasta is van zichzelf natuurlijk al lekker, maar de smaak is nog wel een beetje saai. Nu merk je hier niet zoveel van als je er flink wat saus over gooit, maar mocht je nu je pasta naar een hoger level willen tillen, dan kun je dat heel simpel doen door je pasta te roosteren voordat je ’t kookt. Dat ontdekte culinair redacteur Annie Crabill van website Food52. Het roosteren zou ervoor zorgen dat je pasta een nootachtige, licht geroosterde smaak krijgt. En als je je pasta dan ook nog eens combineert met een saus die niet te overheersend is, dan komt de smaak van je pasta extra goed naar voren.

Hoe kun je pasta roosteren?

Om je pasta te kunnen roosteren heb je een bakplaat nodig en een oven. Leg de gedroogde spaghetti naast elkaar op een bakplaat en duw deze de oven in. Rooster de pasta ongeveer 10 tot 15 minuten in een hete oven op 175 graden. Als je ziet dat de pasta een mooie goudbruine kleur heeft dan kun je het eruit halen. Laat de pasta even afkoelen en kook het daarna op de gebruikelijke manier. Houd er wel rekening mee dat je de pasta misschien ietsje langer moet koken om ‘m gaar te krijgen. Vergeet niet om het kookwater van je pasta te bewaren en hier een beetje van toe te voegen aan je pastasaus. Zo dringt de nootachtige smaak van je pasta ook lekker door in de saus!

Handig! Met deze truc kook je nooit meer te veel spaghetti:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Food52. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Huil je altijd bij het snijden van ui? Een stukje keukenpapier is de oplossing

Een slok water in je mond, een kaars naast de snijplank: er zijn veel trucjes bedacht om te voorkomen dat de tranen over je wangen stromen bij het snijden van een ui. Hebben deze trucjes bij jou geen succes? Keukenpapier is alles wat je nodig hebt.

Alle handige trucjes worden tegenwoordig ontdekt op TikTok, zo ook dit trucje. Sta jij ook altijd te huilen bij het snijden van een ui? Om dat te voorkomen zou je niets meer dan een stukje keukenpapier nodig hebben.

Advertentie

Ui snijden met keukenpapier

Volgens het populaire filmpje zou een nat stukje keukenpapier naast de snijplank voorkomen dat je begint te huilen bij het snijden van een ui. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar verschillende mensen hebben de truc uitgetest en waren verrast dat het trucje echt bleek te werken.

Geen tranen meer in je ogen

Bij het snijden van uien komt een soort zwavelachtige stof vrij. Als dit gas in contact komt met een vochtig oppervlakte ontstaat er zwavelzuur. Dat zwavelzuur ontstaat meestal in je oog, wat ervoor zorgt dat je ogen gaan tranen. Dat kun je dus voorkomen door te zorgen dat de zwavelachtige stof eerst met een andere vochtige plek in aanraking komt, zoals zo’n vochtig stukje keukenpapier. Dan wordt het zuur daarheen getrokken in plaats van naar je ogen.

BEKIJK OOK: Brunchtip: omelet in een jasje van ui:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Thetab.com. Beeld: Getty

ui snijden Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Kim-Lian weer thuis en Jennifer deelt eerste familiefoto

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. 

Kim-Lian van der Meij mag na vijf dagen in het ziekenhuis weer naar huis. Buiten werd ze opgewacht door haar gezin:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De kappers zijn weer open, maar Xander de Buisonjé heeft in Samantha Steenwijk al een andere haarstylist gevonden:

Rachel Hazes werd flink verrast op haar verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Die coronatests komen Soundos letterlijk de neusgaten uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Soundos (@soundos_el_ahmadi)

Het is ook feest in huize Bakkum. Posy, de oudste dochter van Jim Bakkum en Bettina Holwerda viert haar zesde verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)


Jennifer Hoffman plaatst de allereerste familiefoto met haar pasgeboren kindje:

Nicolette van Dam en Bas Smit starten weer een nieuw project en roepen op: “We gaan ons land herontdekken en hebben jullie hulp nodig”:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Marlijn Weerdenburg showt de voordelen van een zwangere buik:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien