Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is de straf die Dave Roelvink heeft gekregen voor zijn overtredingen

Afgelopen zomer was het geen geheim dat Dave Roelvink gearresteerd werd nadat hij met alcohol op 180 kilometer per uur reed op de A10. Daar heeft de politierechter in Amsterdam vandaag een uitspraak over gedaan.

Niet alleen had hij 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op, ook deed hij agressief naar motoragent. Hij stopte een aantal keren tijdens de roekeloze rit om iets naar een motoragent te roepen, waarna hij weer verder reed. Uiteindelijk reed de politie hem klem en nam zijn rijbewijs in. Dankzij een filmpje dat op internet werd geplaatst, kon iedereen meekijken met de actie van Dave.

Advertentie

De straf
Nu heeft de rechter bepaald een geldboete op te leggen van 750 euro en gaf hem zes maanden onvoorwaardelijke rijontzegging. Voor het gevaarlijk rijgedrag krijgt Dave een taakstraf van 40 uur en voor de snelheidsovertreding moet Dave een boete van 1000 euro betalen. De officier van justitie had 1750 euro boete, 12 maanden rij-ontzegging en 40 uur werkstraf geeist voor de drie ‘ernstige feiten’.

“Het is niet de eerste keer dat u rijdt onder invloed”, blikte de rechter nog terug naar het incident dat drie jaar geleden ook al plaatsvond. “Juist iemand als u, dit mag u niet nog een keer gebeuren. En dan overkomt het u toch.”

Veel spijt
Al eerder liet hij aan Libelle TV weten dat hij spijt heeft van de daad. Daarnaast zei hij toen ‘voorlopig geen druppel meer aan te raken’. Hij gaat dan nu ook niet in hoger beroep tegen de straf.  “Ik laat het hierbij en accepteer mijn straf”, zei Dave na afloop. “Ik ga mijn taakstraf uitvoeren en de boete betalen en dan heb ik op de blaren gezeten. Met een taakstraf in het openbaar pak je mij natuurlijk veel meer dan een ander. En ook veel meer dan met een geldboete. Ik vind het stiekem ook wel gepast.”

Confronterend gesprek
Na de overtreding sprak Dave met de ouders van een jongen die was aangereden door een dronken bestuurder en overleed. “Die gesprekken komen echt wel binnen. Dan besef je je hoe erg het is wat je doet. Dat is denk ik mijn manier om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: show.nl. Beeld: ANP

 

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien