Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Déze straf krijgt de man die kat Sprotje levend in een oven van 200 graden stopte

Vorig jaar juni werd de 10 maanden oude kat Sprotje tijdens een feestje in een oven van 200 graden gestopt. De rechter heeft bepaald dat de dader een half jaar de cel in moet.

Ook krijgt de man een boete van 4000 euro en mag hij de rest van z’n leven geen dieren meer houden. Dat heeft de rechter in het Belgische Ieperen bepaald.

Advertentie

Dierenbeul
De rechter noemt het gedrag van de veroordeelde ‘ernstig en onaanvaardbaar’, schrijft het Nieuwsblad. “Dit is barbaars gedrag van een dierenbeul, die geen schuldbesef of betuiging van spijt toont.” Volgens de rechter was Sprotje een van de katten die was achtergelaten door een vorige huurder van het appartement waar de dader woonde.

Voetbal
De kat Sprotje werd vorig jaar in juni binnengebracht bij Dierenartsen Overleie. “Sprotje heeft zeer ernstige brandwonden en wellicht ook interne bloedingen, want er is ook gevoetbald met de kat”, vertelde dierenarts Valérie Huvaere toen. “Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het is onbegrijpelijk dat iemand een kat, een levend wezen, in een oven stopt.” De dierenarts heeft alles op alles gezet om Sprotje te redden.

Crowdfunding
Omdat de kosten van de verzorging van Sprotje hoog opliepen, is Dierenartsen Overleie een crowdfunding gestart. Daarmee hebben ze maar liefst 15.000 euro opgehaald. Na de verzorging van Sprotje bleef er nog 12.000 euro. Dit geld hebben ze verdeeld over 10 diervriendelijke verenigingen zonder winstoogmerk.

Gelukkig is Sprotje volledig hersteld. De zwarte kat wordt nu elke dag met liefde verzorgd door haar nieuwe baasje.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Het Nieuwsblad. Beeld: iStock, Facebook

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien