Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Stress? Opruimen helpt

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Soms neemt het leven ineens een loopje met je. Dan heb je het al druk en gebeuren er ook nog eens allerlei onverwachte dingen waarop je geen invloed hebt. Zeker als alles even tegen zit, kunnen de simpelste taakjes je moeite gaan kosten.

Advertentie

Geen paniek!
Als alles lekker loopt, heb je meestal niet zo’n last van wat rommel, maar als je stress hebt, kan het je het gevoel geven dat alles van de rails aan het lopen is. Geen paniek! Het zijn vaak maar kleine dingen waardoor je weer wat grip krijgt en al lijken ze nog zo voor de hand liggend, ze werken wél, zeker in onrustige tijden:

  • Maak je bed op. Kost een minuut, maar je stapt ’s avonds wel in een lekker ‘opgeruimd’ bed, waarin je tot rust komt en nieuwe energie op kunt doen.
  • Breng iedere ruimte regelmatig terug tot ‘ready’. Meer dan een paar minuten per ruimte hoeft dit niet te kosten. Even de vuile vaat wegwerken, je kleren opvouwen en in de kast leggen, gebruikte handdoeken ophangen, kranten in de tas met oud papier doen: voor je onderbewustzijn maakt het een wereld van verschil.
  • Als je in een hectische periode opziet tegen huishoudelijke klusjes, bedenk dan dat ze ook voor wat afleiding zorgen. Stofzuigen, de badkamer schoonmaken, afwassen, de was opvouwen… Zucht eens diep, zet een muziekje op en ga aan de slag.
  • Omring je met dingen waarvan je houdt of waaraan je mooie herinneringen hebt: een mooie foto, de vaas van je oma met verse bloemen, een kaart met een inspirerende of hoopgevende tekst. Dat zorgt voor positieve energie, alleen al als je er langsloopt.

caroline_griep Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Portretfoto: Suzanne Liem. Beeld: Jeroen van der Spek

 

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien