Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Déze supermarkt komt met de allereerste 'kletskassa' voor eenzame mensen

De Jumbo in Vlijmen is de allereerste supermarkt die een speciale kassa heeft voor mensen die geen haast hebben, maar op hun gemak een praatje willen maken met de kassière. 

Het is een manier om eenzaamheid aan te pakken.

Advertentie

Geen haast
Sommige mensen komen naar de winkel voor hun boodschappen en voel zich opgejaagd. Ze hebben het idee dat iedereen snel door wil, terwijl zijzelf juist behoefte hebben aan een praatje. “Het is een nieuw soort kassa voor mensen die niet zo veel haast hebben en misschien wel behoefte hebben om een praatje te maken’, vertelt Jumbo-topvrouw Colette Cloosterman-van Eerd vol trots aan Omroep Brabant. “We verwachten er echt heel veel van.”

Kopje koffie
Naast een nieuwe kassa, heeft de Jumbo in Vlijmen ook een koffiehoekje geopend: ‘de Alles Voor Mekaar koffiecorner’. Dit wordt ontmoetingsplek voor ouderen en vrijwilligers. Zo kunnen zij elkaar helpen met het doen van de boodschappen, maar hebben ze ook tijd om een kopje koffie met elkaar te drinken. “Gewoon een beetje omkijken naar elkaar, dat is de bedoeling”, zegt Alexander van Weert, een van de drijvende krachten achter het project Alles Voor Mekaar. “We zullen zelf ook regelmatig in de koffiecorner zitten en proberen in contact te komen met mensen die hulp nodig hebben.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Omroep Brabant. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien