Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

The Crown-auteur komt met een serie over het leven van Sisi

Waar we in de jaren 50 (en nu nog steeds tijdens Kerstmis) de films Sissi, Sissi – De jonge keizerin en Sissi – De woelige jaren zagen, komt daar nu een seriereeks bij.

De Britse Amy Jenkins, die een deel van het scenario voor Netflix-hit The Crown schreef, gaat ook een serie maken over keizerin Elisabeth (Sisi) van Oostenrijk. Dat melden onder meer Hollywood Reporter en Variety.

Advertentie

Een hit
Het leven van de vorstin werd in de jaren 50 onder de titel ‘Sissi’ verfilmd in Oostenrijk, met de jonge Duitse Romy Schneider in de hoofdrol. Het werd enorm populair en in verschillende landen uitgezonden. Niet vreemd dus dat het daar niet stopt.

Elisabeth
Amy Jenkins gaat voor de serie boeken over Elisabeth bewerken van de Amerikaanse auteur Allison Pataki, die de afgelopen jaren The Accidental Empress en Sisi, Empress on Her Own het licht deed zien. Picture Perfect Federation gaat de serie produceren en proberen wereldwijd te verkopen.

Musical
Niet alleen verschenen er films en nu dus ook een seriereeks over het leven van Sisi, ook bestaat er een musical. De Duits-Oostenrijkse historica en journaliste Brigitte Hamann publiceerde in 1981 een serieuze en zeer uitvoerige biografie: Elisabeth; Kaiserin wider Willen.

Libelle TV was er eind 2017 bij: de première van het tweede seizoen van de hitserie The Crown in Londen. Bekijk het exclusieve interview met de hoofdrolspelers:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien