Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Thomas Berge over 'Expeditie Robinson': "Iedereen was naakt tot acht uur"

Thomas Berge (29) doet een boekje open over wat er bij Expeditie Robinson allemaal gebeurde vóórdat de camera’s kwamen. 

Het lijkt misschien alsof er 24 uur per dag cameramannen op het onbewoonde eiland van Expeditie Robinson rondlopen, maar dat is natuurlijk niet echt zo.

Advertentie

Camera’s uit
Des te interessanter wordt de vraag: wat gebeurt er als de camera’s er níet zijn? Daar heeft Thomas Berge het antwoord op. Hij werd er vorige week uit gestemd en vertelt aan oud-expeditielid JayJay Boske in geuren en kleuren hoe het er op het eiland aan toe ging.

Nudistencamping
“De camera’s kwamen pas als je wakker werd, rond een uurtje of half acht, acht uur. En hiervoor was het moment voor de vrouwen om zich even op te frissen”, legt hij uit. Maar dat opfrissen gebeurde volgens Thomas allemaal in hun blootje. “Het was net een nudisten-fucking-camping, het was echt bizar. Iedereen was naakt tot acht uur en dan werden de kleren weer aangetrokken.”

Geen schaamte
Als je eenmaal 24 uur per dag met elkaar op 1 eiland zit, dan verdwijnt de schaamte op een gegeven moment. Daardoor hadden alle expeditieleden geen moeite om naakt rond te lopen. Ook het doen van je behoefte was geen probleem meer, zegt Thomas. Als ze gingen plassen, deden ze dit ook gewoon in vol zicht. “Niet even achter de bosjes in”, zegt Thomas. “Alle gêne is gewoon weg. En nu als je elkaar weer tegenkomt en dat je zegt: ‘Tering, weet je nog dat je moest kakken en je echt daar stond?'”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: ANP

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien