Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Heftig: tiener blind na het volgen van een extreem dieet

Een Britse jongen (19) is blind geworden als gevolg van slechte voeding. Chips, patat en witbrood was bijna het enige wat hij at.

Een tekort aan vitamine B en andere voedingsstoffen zorgde ervoor dat delen van de oogzenuwen afstierven. Artsen hebben vastgesteld dat het zicht van de jongen onomkeerbaar is beschadigd.

Advertentie

Zijn moeder laat aan The times weten dat hij tot een jaar of 10 normaal at, maar daarna kieskeurig begon te worden. Hij kreeg een afkeer voor voeding met een bepaalde structuur. Tegen de tijd dat hij naar de middelbare school ging, bestond zijn voedingspatroon alleen nog maar uit patat, chips, witbrood, plakjes ham en worst. Uiteindelijk is de aandoening nutritionele optische neuropathie bij hem vastgesteld, een extreme vorm van kritisch eetgedrag.

De jongen verwijt de artsen dat zij de ziekte niet eerder hebben vastgesteld. Hij meent dat ze niet naar hem wilden luisteren. De jongen is inmiddels gestopt met studeren en brengt de meeste tijd in zijn kamer door.

Bron: The times. Beeld: iStock

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien