Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Tiener raakt voor twee dagen blind door haarverf: "Ik zag eruit als een buitenaards wezen"

Wat een pech voor de 18-jarige Riley O’Brien uit Colchester, Engeland: nadat ze haar haren probeerde te verven, liep het helemaal verkeerd af.

Ze kreeg een heftige allergische reactie.

Advertentie

Foute afloop
De leidster van een kinderdagverblijf besloot afgelopen zomer om haar haar nog even snel een ander kleurtje te geven voordat ze met vrienden op stap ging. Omdat ze al eerder dit type verf had gebruikt, ging ze er niet vanuit dat het wel eens heel fout af zou kunnen lopen. Kort daarna kreeg ze een allergische reactie.

Gember
“In juli dit jaar wilde ik mijn haren blond verven”, vertelt Riley aan Daily Mail. “Het lukte niet helemaal: in plaats van blond was het meer een gemberachtige kleur geworden. Als snelle oplossing gebruikte ik een bruine haarverf die ik een jaar eerder ook had gebruikt om mijn haar te kleuren. Omdat dat al eerder goed was gegaan, voerde ik dit keer geen extra test uit”, vertelt Riley.

De volgende ochtend werd ze wakker met een extreem gezwollen hoofd. “Ik raakte in paniek en besefte dat het kwam door de haarverf. Meerdere keren probeerde ik eventuele restjes eruit te wassen, maar de symptomen bleven. Ik zag eruit als een buitenaards wezen”, zegt ze.

Jeuk
Later die dag verspreidde de zwelling zich naar haar ogen en wangen. Haar gezicht was zelfs zo opgezwollen dat ze haar ogen niet kon openen. En dat was niet het enige: rond haar haarlijn zat het vol rode korsten. Riley: “Het was vreselijk. Ik had zoveel jeuk dat het voelde alsof m’n hoofd in brand stond.”

De artsen in het ziekenhuis vertelden de tiener dat ze inderdaad een allergische reactie op de haarverf had. Vaak is de chemische parafenyleendiamine (PPD) de boosdoener. Met een flinke dosis medicatie werd ze later die dag uit het ziekenhuis ontslagen.

Lesje geleerd
Riley raadt iedereen aan om altijd een testje uit te voeren om te checken of je niet allergisch bent voor haarverf. “Ik heb nog geluk gehad dat de zwelling niet op mijn nek en luchtwegen sloeg, maar heb mijn lesje wel geleerd”, besluit ze.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock

Hairstylist en visagist Carmen laat zien hoe je van dof haar afkomt: 

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien