Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Tim Hofman laat tatoeage zetten voor Fabienne uit 'Over mijn lijk'

Tim Hofman deelt op Instagram een foto van zijn nieuwe tatoeage. De tattoo is een ode aan deelnemer Fabienne uit het programma Over mijn lijk.

Tim heeft op zijn arm de quote ‘Dansen in de regen’ gezet. “Dat is namelijk wat Fabienne tijdens het maken van Over mijn lijk altijd tegen me zei: ‘Niet wachten tot de storm voorbij is, gewoon dansen in de regen’. Tijd is niet gratis, goede woorden om mee te nemen in je dagelijks leven, zeker in tijden van een pandemie, en dus ook goed genoeg om ze op mijn lichaam te zetten.”

Advertentie

Toeval

En zonder dat Tim het doorhad, liet de presentator deze tattoo zetten op de dag dat Fabienne precies een jaar geleden onder zeil ging om te gaan sterven. Hij had de datum om de tatoeage te laten zetten al eerder gemaakt, zonder te beseffen welke dag dat was. “Noem het toeval, lot, een teken, maar mooi is het in ieder geval”, schrijft hij. “Dus Faab, je bent niet vergeten hier. Er wordt gedanst, ook als het regent. En als ik het dreig te vergeten, kijk ik even op mijn rechterarm. Proost op jou.”

Met hoedje

Op de foto zie je boven de tekst ‘Dansen in de regen’ een tatoeage van een hond met een zonnebril en feesthoedje. Tim vertelt eerlijk dat hij geen idee heeft waar die tattoo vandaan komt. “Ik hou niet per se van honden, met of zonder hoedje, kan me niet herinneren dat ik er specifiek om heb gevraagd, maar hij zit er”, legt hij uit. “Kan gebeuren hahaha.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

vandaag gebeurde er iets bijzonders. @lizekorpie zou haar eerste tattoo laten zetten (gelukt!), en vroeg een tijdje terug of ik mee wilde. beetje gekke dag, zondag, maar absoluut ging ik mee, ik was wel weer toe aan nieuws. dus Lize een afspraak maken voor ons, ik DMen met de tattoo-artiest. ‘wat wil je?’ vroeg ze. dat wist ik wel, ik wilde ‘dansen in de regen’. dat is namelijk wat Fabienne tijdens het maken van Over Mijn Lijk altijd tegen me zei: niet wachten tot de storm voorbij is, gewoon dansen in de regen. tijd is niet gratis. goeie woorden om mee te nemen in je dagelijks leven, zeker in tijden van een pandemie, en dus ook goed genoeg om ze op mijn lichaam te zetten. nou, tijd terug dus die afspraak gemaakt, tekst aangeleverd, niet meer over nagedacht tot vandaag. dan vanmorgen. bericht gestuurd naar tweelingzus @yentt_: ik dacht aan haar en haar familie, want vandaag is de dag dat Fabienne precies een jaar geleden onder zijl ging om te gaan sterven. en ik typ dat, stuur het en denk ‘krijg nou de tering.’ en besef dat ik zonder nadenken op deze regenachtige (!) zondag een mooie les van Faab op mijn lichaam laat vereeuwigen. óp deze dag. noem het toeval, lot, een teken, maar mooi is het in ieder geval. dus Faab, je bent niet vergeten hier. er wordt gedanst, ook als het regent. en als ik het dreig te vergeten kijk ik even op mijn rechter arm. proost op jou. verder: geen idee waar het idee van die hond met een zonnebril en een feesthoedje vandaan komt, ik hou niet per se van honden, met of zonder hoedje, kan me niet herinneren dat ik er specifiek om heb gevraagd, maar hij zit er. kan gebeuren hahaha.

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

sinds ik programma’s maak is er eigenlijk één hele consistente factor in het maakproces, en dat is dat ik (vrijwel) alle montages kijk. wat is het verhaal, klopt het en staat het in dienst van de koepel waaronder alles dient te vallen, namelijk vrijheid. praten over het onbespreekbare, morrelen aan macht. bij Over Mijn Lijk ging dat nog wel eens anders. deze afleveringen heb ik soms dagen of weken laten liggen omdat het teveel opriep. ook die van deze week, waar Fabienne en ik afscheid van elkaar moesten nemen. het duurde even voor ik dat kon doen: ik herinner me dat ik Eline, onze redactrice (❤️), belde na de tweede draaidag met Fabienne en zei: ‘dit wordt een vriendin. ís een vriendin.’ we deelden intieme zaken, soms over welke kleding we droegen, soms over verkering hebben, soms over sterven tegen je zin in. dat in acht genomen besef ik me hoe het is voor jou, @yentt_, je tweelingzus verliezen, in deze fase van leven. dat is onmogelijk. en wat doe je het goed, ook als de moeder die je net bent geworden. ik trok lering uit wat Fabienne, Faab, ons meegaf op haar uitvaart (ik parafraseer): áls het regent, ontwijk haar niet. dans erin. lukt heus wel. Faab, ik weet niet waar je bent, maar ik weet wel dat je die plek mooier maakt dan ze al was. je bent fantastisch. en hoop ook dat je daar geen belasting hoeft te betalen, zoals je tegen me zei op je sterfbed. rust zacht en alle liefs van de wereld van mij en iedereen die je gezien, gehoord en gekend heeft. dat weet ik zeker. miracles can happen, jij was er eentje. ❤️

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien