Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Tooske openhartig over bijzondere opnames nieuw programma 'Ragas reist rond'

Voor het nieuwe programma Ragas Reist Rond vloog de familie Ragas de wereld rond om te ervaren hoe Nederlanders in het buitenland leven. Dit was een bijzondere periode voor Tooske (44), Bastiaan (47) en hun kinderen, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. 

“Het waren de beste maanden van ons leven”, vertelt Tooske over de opnames van het nieuwe programma. Vier maanden lang reisde het gezin rond de wereld om bij Nederlanders op bezoek te gaan die om verschillende redenen voorgoed naar het buitenland zijn vertrokken.

Advertentie

Wereldreizigers
Ze vlogen onder andere naar Brunei (Azië) om te ervaren hoe het is om te leven in een jungle. In Mongolië stond Tooske versteld van de prachtige, ongerepte natuur en op Bali konden ze het lekkerste eten. Maar de absolute favoriet was toch wel Zimbabwe. Daar leefden Tooske, Bastiaan, Sem (16), Leentje (11), Fien (10) en Catoo (8) mee met een oud-filiaalmanager van Kruidvat in Nederland die daar met een Zimbabwaan getrouwd is. “Zij zorgt daar nu voor een olifant”, vertelt Tooske. “Zij en de olifant zijn gek op elkaar, zó mooi om te zien. We hebben een nacht in een tent geslapen vlak naast die olifant. Een once in a lifetime ervaring.”

Bijzondere wereld
Al jaren wilden Tooske en Bastiaan met de kinderen een wereldreis maken. “We willen vooral onze kinderen laten zien dat het een mooie en bijzondere wereld is. Als je ergens anders geboren was, had je hele andere dingen normaal gevonden”, gaat Tooske verder. “Het programma is een toevoeging aan het plan dat we al hadden gemaakt.” Tooske is dan ook hartstikke blij dat ze deze kans hebben gekregen. Wat was het een geslaagde reis.

Confronterend
Het gezin heeft veel bijzondere dingen tijdens de reis mogen meemaken. “Vaak was dat geweldig, leuk en interessant, soms ook confronterend en ingewikkeld.” Zo zijn ze met Kathleen en haar man Steven naar de Townships, een soort krottenwijken, in de buurt van hun huis gegaan. Daar hebben ze warme maaltijden gekookt en uitgedeeld aan de kinderen daar. “Een ervaring die diepe indruk maakte op onze eigen kinderen.”

Benieuwd naar alle belevenissen in het buitenland? Het nieuwe programma ‘Ragas Reist Rond’ zal vanaf woensdag 5 september te zien zijn op RTL 4 en bestaat uit zes afleveringen.

Bye bye Hongkong!! Off to South Africa! #wereldreis #enwegaannognietnaarhuis

Een bericht gedeeld door Tooske Ragas Official (@tooskeragas) op

Big in Japan!!!!

Een bericht gedeeld door Tooske Ragas Official (@tooskeragas) op

Life is good:) #elephants #zimbabwe #wereldreis

Een bericht gedeeld door Tooske Ragas Official (@tooskeragas) op

❤️Africa

Een bericht gedeeld door Tooske Ragas Official (@tooskeragas) op

BEKIJK OOK: Libelle redactie op reis in Thailand

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP.

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien