Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Twintigers redden met gevaar voor eigen leven moeder en kind uit brandende flat

Dinsdagavond woedde er in een flatgebouw in Antwerpen een grote brand. Een moeder en haar baby waren nog binnen, maar werden gered door 2 twintigers die net zo heldhaftig waren als de mannen in de video.

De brand werd veroorzaakt door een pan met olie op het vuur op de tweede etage. Al snel sloeg de brand ook over op de andere woningen op die etage. Een aantal bewoners waren al veilig buiten, maar toen de 20-jarige Enola langs het gebouw liep, hing er opeens een moeder met haar babytje uit het raam. De vrouw durfde niet naar beneden omdat de brand woedde op een verdieping onder haar. Het meisje bedacht zich geen moment en liep samen met een andere jongen naar boven om de vrouw te helpen.

Advertentie

Ziekenhuis
“Op de verdieping was veel rook, maar we konden de deur inschoppen”, vertelt het meisje aan HLN. Samen met de 20-jarige Mohammed heeft ze de baby en de moeder veilig beneden kunnen krijgen. De baby bleef ongedeerd, maar de moeder moest naar het ziekenhuis om haar brandwonden te laten behandelen. De twee helden hadden veel rook ingeademd en moesten daarom ook naar het ziekenhuis. Belangrijker vinden Enola en Mohammed dat het goed gaat met de baby. Ook met de moeder gaat het nu al veel beter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN.be. Beeld: Facebook.

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien