Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Twitteraars kunnen hun geluk niet op: gebarentolk Irma weer terug

Euforische reacties stróómden binnen op Twitter toen gebarentolk Irma Sluis vrijdagavond terugkeerde naast premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge tijdens de persconferentie. “Wat heeft De Jonge in het begin gezegd? Ik keek alleen naar Irma”, klonk het.

Bij de laatste persconferenties waren andere tolken te zien, maar vrijdag keerde Irma terug om de tweede helft te vertalen voor doven en slechthorenden. Haar naam was in no time trending op Twitter in Nederland.

Advertentie

Hamsteren

Irma Sluis werd landelijk bekend dankzij haar vertolkingen tijdens persconferenties over de coronamaatregelen naast premier Mark Rutte. Vooral haar vertolking van het woord ’hamsteren’ viel goed in de smaak bij de kijkers. Ook brachten Paul de Leeuw en Simone Kleinsma eerder een bijzondere ode aan de tolk die viraal ging.

Heb je de persconferentie van vrijdag 18 september gemist? We hebben de belangrijkste ontwikkelingen en nieuwe maatregelen van de bezorgde premier en minister op een rij gezet.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien