Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tientallen kinderen op vakantie in Mallorca getroffen door besmettelijke ziekte

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat bereid je je op alles voor, maar niet dat ze worden getroffen door een besmettelijke ziekte. Tientallen gasten van hotel Club Mac op Mallorca hadden een verpeste vakantie door een uitbraak van de hand-mond-voetziekte. 

Kimberley MCabe uit Engeland ging voor het eerst met haar kinderen op vakantie toen haar tweeling op de derde dag onder de rode blaasjes zat. Kimberley blijkt niet de enige wiens gezin getroffen werd. Het hotel bevestigt dat sinds 11 september maar liefst 48 mensen werden getroffen door de ziekte. Dat terwijl de arts in het hotel de ziekte eerst nog afdeed als ‘uitslag van het chloorwater’.

Advertentie

Hand-mond-voetziekte
De Schotse Danielle MacIntyre kan daarover meepraten. Haar dochtertje Nevah werd op de vijfde dag hondsberoerd en kreeg dezelfde vurige uitslag. Thuis werd het nog erger en kreeg ook haar andere dochter, baby Milla, dezelfde symptomen. Hand-mond-voetziekte, concludeerde haar huisarts.

Waarschuwingsbrief
De moeder is furieus omdat kennelijk allang bekend was dat de ziekte heerste. “Aan de balie van Thomas Cook in het hotel bleek een waarschuwingsbrief te hangen over de uitbraak van mond- en klauwzeer. Maar ik was klant bij Jet2, dus aan de balie van Thomas Cook ben ik niet geweest. Als ik dit geweten had, zou ik gevraagd hebben om elders te logeren.”

Het hotel zelf is uiteraard niet blij. Het verdedigt zich door te zeggen dat de afgelopen zomer 12.000 gasten bij hen verbleven en daarvan ‘maar’ 48 werden getroffen door de uitbraak. Bovendien werd ook elders op Mallorca de ziekte geconstateerd. Maar goed, daar hebben deze gezinnen natuurlijk niks aan. Hun vakantie is volledig naar de knoppen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: Facebook, iStock

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien