Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Oeps: Willem-Alexander en Máxima vergeten even de 1,5 meter-regel

Alles wat ons koningspaar doet, ligt onder een vergrootglas. Die ene prachtige jurk die Máxima draagt en de baard van Willem-Alexander zijn al gauw groot nieuws. Sinds zondag heeft iedereen het over een vakantiekiekje van onze koning en koningin.

Willem-Alexander en Máxima zijn namelijk niet in Nederland, maar vertoeven op verschillende Griekse eilanden.

Advertentie

Eilandhoppen

Op het vasteland – in het dropje Kranidi – bezit de koninklijke familie een luxe villa met zwembad en privéstrand. Maar daar zijn ze niet te vinden. Ze varen momenteel met hun splinternieuwe boot ‘Alma’ rond en hoppen zo van het ene eiland naar het andere.

Eerder werden er – tegen de mediacode-regels in – door buitenlandse pers al foto’s gepubliceerd van onze koning en koningin in zwemkleding. Maar dat zijn niet de beelden waar iedereen het nu over heeft. Op social media gaat een foto rond waarop het koningspaar met een restauranteigenaar poseert.

1,5 meter?

Nu is daar op zich natuurlijk niet zo gek veel mis mee. Alleen lijken Willem-Alexander en Máxima de 1,5 meter-regel even te zijn vergeten. En dát is natuurlijk niet helemaal handig. “Je kunt op z’n minst zeggen dat zijn voorbeeldfunctie hier niet zo goed uit de verf komt”, aldus Koninklijk Huis-verslaggever van de NOS Kysa Hekster.

Foutje

Dat zijn ook de geluiden die op social media klinken. “Dat is een beetje dom”, schrijft iemand. Al zijn veel mensen het er ook over eens dat ieder af en toe de regel weleens vergeet. “Het zijn net mensen”,  en “dat vergeten we toch allemaal weleens”, reageren anderen.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @the_royals_of_today op

Het koningspaar heeft maandagochtend toegegeven dat het niet zo slim was wat ze hebben gedaan. In een bericht op Twitter laten ze weten dat ze beter op de afstand hadden moeten letten, want ‘ook op vakantie is het naleven van de regels essentieel’:

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn met enige regelmaat op pad zonder de 3 prinsessen. Wie let er op die momenten op de meiden?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The royals of today & NOS. Instagram & Brunopress

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien