Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Alle vakantiegangers in Frankrijk opgelet: Parijs is nu een 'rode zone'

De Franse regering heeft Parijs uitgeroepen tot ‘rode zone’, aangezien je volgens de regering daar een hoog risico loopt op besmetting met het coronavirus.

De afgelopen twee weken is het aantal coronabesmettingen in Parijs flink gestegen. Daarom heeft de Franse regering besloten het reisadvies voor Parijs aan te passen. Naast Parijs geldt de ‘rode zone’ ook voor het Bouches-du-Rhône-gebied rond Marseille aan de Middellandse Zeekust.

Advertentie

Rode zone

Door de ‘rode zone’ hebben de lokale autoriteiten de bevoegdheid om de bewegingsvrijheid van mensen en voertuigen te beperken. Ook de toegang tot het openbaar vervoer en vliegreizen mogen gelimiteerd worden. Zelfs de toegang tot openbare gebouwen mag de regering nu inperken. Eventueel kunnen ze zelfs deze gebouwen sluiten in verband met een hoog besmettingsrisico.

Reisadvies voor Nederlanders

Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor Frankrijk is door de ‘rode zone’ in Parijs niet aangepast, maar houd het goed in de gaten. “U kunt op vakantie naar Frankrijk maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.”

Dit herbruikbare mondkapje maak je zelf binnen 10 minuten:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien