Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Veel kritiek op rokende moeder in ‘Vier handen op één buik’

De nieuwste aflevering van ‘Vier handen op één buik’ heeft weer het nodige losgemaakt bij de kijkers. Het feit dat de 18-jarige Roos gewoon is blijven doorroken tijdens haar zwangerschap, schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

In het NPO-programma Vier handen op één buik bereiden zwangere meisjes zich voor op de komst van hun kindje. Ze worden bijgestaan door bekende moeders.

Advertentie

In deze aflevering werd de 18-jarige Roos bijgestaan door bekende moeder en vlogger Monica Geuze. Roos is 18 als zij in verwachting raakt van haar 17-jarige vriend Kilibon. Ze ziet vooral heel erg op tegen de bevalling en het feit dat haar relatie op losse schroeven staat, helpt ook niet echt mee.

Stoppen met roken

Monica doet dan ook haar best om Roos bij te staan in deze turbulente tijd, maar signaleert al vrij snel een groot probleem: de zwangere Roos is namelijk niet gestopt met roken. Samen met haar vriendje Kilibon gaan er de nodige sigaretjes doorheen, wat Monica doet besluiten om samen met Roos een afspraak te maken: de twee gaan samen proberen te stoppen met roken.

Opvallend moment

Als Monica een paar weken later weer langskomt, blijkt die afspraak niet echt te zijn nageleefd. Roos rookt namelijk nog steeds flink door. Monica besluit om zowel Roos als Kilibon naar een stoppen met roken-cursus te sturen. De twee lijken in de eerste instantie aandachtig te luisteren, maar als de twee vervolgens tijdens de cursus een ‘rookpauze’ nemen, barst het al snel los op Twitter. Ook de opmerking van Roos dat ze liever geen pijnbestrijding wil tijdens haar bevalling omdat ze ‘geen troep’ in haar lijf wil, valt bij veel kijkers verkeerd:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: BNN VARA, Twitter. Beeld: Brunopress, BNN VARA

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien