Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Veel ophef om jongen die zijn arm op 10-jarige leeftijd laat tatoeëren

Veel boze reacties zijn op internet verschenen nadat een tienjarige jongen uit Ohio zich liet tatoeëren op zijn arm. Maar wat het volgens het internet het ergste was: zijn moeder filmde het gebeuren en leek het dus prima te vinden.

Op de beelden is te zien hoe de tattoo in een huiskamer gezet wordt. De jongen is druk over zijn vriendjes aan het praten en vraagt tussendoor een paar keer of de tatoeage al af is.

Advertentie

Niet oud genoeg
Een zekere Storm Harrington plaatste de video op het internet en schreef erbij: “Wat zou zijn leeftijd zijn? Negen jaar? Zeker niet oud genoeg om zo’n beslissing te nemen. Als je zoiets toelaat, ben je een waardeloze ouder.”

Politie
De telefoon van de politie van Bellefontaine stond roodgloeiend na de verschijning van de video. Nadat ze een kijkje zijn gaan nemen bij de familie, beweert politiechef Rick Herring dat de jongen er zelf om gevraagd had. “En de moeder had haar toestemming gegeven. De persoon die de tatoeage zette, was 16 jaar oud.”

Tekst gaat verder onder de video.

Het meisje op beeld
De moeder van het meisje die de jongen vasthoudt tijdens het zetten van de tattoo, heeft ook van zich laten horen. “Voor alle duidelijkheid: mijn dochter Justice is niet de mama van die jongen. De echte moeder is diegene die het tafereel filmt. Justice was daar beter niet geweest, maar ze deed niets verkeerd.”

Nederland
In Nederland mogen jongeren van zestien zelfstandig over een tatoeage beslissen. Tussen 12 en 15 jaar oud is er toestemming nodig en moet de ouder of voogd ook fysiek aanwezig zijn. Tatoeages op het hoofd, de handen, de polsen en de hals zijn dan wel verboden.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien