Lion King de musical, 2e kaart halve prijs >

Zoek binnen:

Veganistisch meisje krijgt bizar gerecht voorgeschoteld in restaurant

Uit eten gaan kan lastig zijn als je veganistisch bent. Al helemaal als je op vakantie in het buitenland bent, en het restaurant het concept van veganisme niet helemaal snapt. 

De Britse 19-jarige Georgina wist tijdens haar vakantie in Spanje niet wat ze zag toen haar bestelde salade werd geserveerd.

Veganistisch koken ingewikkeld? Actrice én veganist Sanne Vogel bewijst in bovenstaande video het tegendeel.

Menukaart ook voor vegans
“We waren met het gezin uit eten”, vertelt Georgina’s zusje Gabbie. “Een ober groette ons en mijn vader vroeg of ze gerechten voor vegans hadden. De man zei van wel. Georgina bestelde een vegetarische pizza zonder kaas, maar de ober kwam naar ons toe om te vertellen dat er ei in zat, en ze beter naar de salades kon kijken.”

Eigenzinnige salade
Geen probleem: Georgina bestelde dus een salade. “Maar toen die salade eenmaal geserveerd werd, keken Georgina en ik elkaar ongemakkelijk aan. Ik kon mijn lachen niet inhouden.” Wat de veganistische tiener voor haar neus kreeg? Een bord gevuld met rauwe uien en tomaten. Niets meer en niets minder.

Mét een mandje brood
Georgina is al 3 jaar veganistisch en vindt het aanbod van veganistische gerechten in Britse restaurants altijd goed. Rauwe groenten is ze ook wel gewend, vertelt haar zusje. “Én ze had nu honger, dus ze heeft alles opgegeten. Wel vroeg ze er een extra mandje brood bij, zonder boter.” Hoeveel het restaurant voor het kale bord en droge brood rekende? 7 euro. Of het gezin dat er ook daadwerkelijk voor betaald heeft, is niet duidelijk.

Veganistisch_meisje_bizar_gerecht_restaurant_Libelle

De beste artikelen iedere week in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de leukste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Mirror. Beeld: Facebook

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien