Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Verbreekt Meghan het protocol door de geboorte van de baby geheim te houden?

Herinner je je nog hoe zo’n mooi gezicht het was toen prinses Diana in 1984 in haar rode jurk prins Harry toonde vlak na zijn geboorte? En hoe Kate Middleton dat in 2018 precies hetzelfde deed voor het ziekenhuis met Louis in zo’n zelfde soort rode jurk?

Enfin, voor we weer gaan wegzwijmelen, komen we tot de realiteit: helaas zal dat heel binnenkort niet gebeuren met de royalbaby van Meghan Markle en prins Harry. Of misschien is de baby zelfs al geboren – wat sommige kenners denken – en hebben we dus ook in dat geval de befaamde foto gemist.

Advertentie

Tot rust komen
Hoe graag we ook babyfoto’s willen zien, we zullen toch echt nog even moeten wachten. In ieder geval tot het gezin zelf de tijd heeft gehad om van hun kersverse gezinnetje te genieten, zo lieten zij weten in een officieel bericht. Jammer maar heel begrijpelijk.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Publiek
Dan nu weer terug naar Diana en Kate. Het lijkt een traditie te zijn dat er wordt geposeerd voor het ziekenhuis vlak na de bevalling (hoe doen zij dat toch zo snel? Kate zelfs al binnen 7 uur!) om de pasgeborene aan de mensen te laten zien. Verbreken Meghan en Harry daarmee dus geen protocol met zo’n privé-bevalling?

Terug in de tijd
Nou, nee. Sterker nog: thuisbevallingen waren eerder de norm. Koningin Elizabeth had alle 4 haar kinderen (Charles, Andrew, Edward en Anne) thuis. De koningin (en haar zus Margaret) werd zelf ook thuis geboren via een keizersnede. En om nog iets verder terug te gaan: koningin Victoria kreeg zelfs al haar 9 kinderen thuis, en dus niet in het ziekenhuis.

Waarom het ziekenhuis
De eerste moeder die in het ziekenhuis ging bevallen, was prinses Anne (Elizabeths dochter), die Peter Phillips kreeg. Kate Middleton koos voor het ziekenhuis omdat ze aan complicatie leed die bekend staat als hyperemesis gravidarum. Ze had mogelijk extra zorg nodig tijdens de bevalling. Tijdens haar zwangerschap van prins George leidde haar aandoening er zelfs voor dat ze werd opgenomen tijdens het eerste trimester.

Aankondiging
Het lijkt dus eerder een traditie te zijn van enkele prinsessen. De thuisbevalling en daarmee een veel geheimere bevalling is eerder het protocol. O, en maak je geen zorgen: babyfoto’s krijgen we wel, alleen niet meteen. Er zal daarnaast waarschijnlijk direct een aankondiging zijn wanneer de baby ter wereld is gekomen.

Diana en Kate voor het ziekenhuis.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien