Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Verdrietig nieuws voor 'Dragons Den'-deelnemer Suzanne

Suzanne Kemps en Clary Scheres wisten in het programma Dragons Den 150.000 euro op te halen voor hun bedrijf in borstprotheses. Dit was eind november, maar werd zondagavond pas uitgezonden op tv.

Inmiddels is ProudBreast flink gegroeid door de investering. Suzanne kreeg zelf helaas geen goed nieuws. Ze heeft namelijk opnieuw borstkanker.

Advertentie

Hannesen met medische borstprotheses

Suzanne kwam op het idee voor de borstprotheses omdat ze zelf te maken kreeg met borstkanker. Ze voelde in 2015 een knobbeltje in haar borst en dacht dat het niets zou zijn. “Maar het was dus wel wat”, zegt ze in het tv-programma. Chemotherapie en een borstamputatie volgden. “Dan ga je verder met je leven, maar wat blijft, is dat veranderde lichaam, de borst die mist.”

Elke ochtend stond ze met een medische prothese te hannesen. Daarom bedacht ze samen met compagnon Clary een alternatief: een comfortabele prothese die vrouwen in hun ‘normale’ lingerie kunnen dragen. En dat voor een vijfde van de prijs van een reguliere prothese.

Meedoen aan Dragons Den

Terwijl de ondernemers in Dragons Den een voor een afhaakten omdat ze het product niet uniek genoeg vonden of te veel naar liefdadigheid vonden neigen, investeerde Shawn Harris wél in het product van de ondernemende vrouwen. De vrouwen haalden in het programma uiteindelijk 150.000 euro op om daarmee hun bedrijf te laten groeien in Nederland en in het buitenland.

ProudBreast groeit

“Het is best spannend om ‘ja’ te zeggen tegen een investeerder die je niet kent. Toch voelde het direct gewoon goed om zaken te doen met een vrouw als Shawn”, zegt Clary tegen Deondernemer.nl. Het bleek inderdaad een goede zet om zaken te doen met Shawn. Zo had ProudBreast negen dagen lang een stand op de Huishoudbeurs, waar veel vrouwen kennis konden maken met het product. Clary: “Verder hebben we kunnen investeren in de voorraad en in de zomer lanceren we een nieuw, gepatenteerd model. En we hebben nu ook mensen in dienst.”

Opnieuw borstkanker

Helaas is het verhaal van Suzanne zelf minder rooskleurig. Ze is namelijk opnieuw ziek geworden. De kanker is bij haar teruggekeerd en dit keer is het ongeneeslijk. Ze vervult daarom nu een adviserende rol binnen ProudBreast.

Clary: “Shawn heeft in het proces richting leiderschap een belangrijke rol gespeeld. Op het moment waarop Suzanne haar diagnose kreeg, stapte zij in.” Ook zegt ze: “Suzanne is na de diagnose in een diep dal terechtgekomen. Het is haar alleen wel gelukt om daar sterker uit te komen. In haar huidige rol heeft ze als het ware een helikopterview op het bedrijf. Door deze hele situatie heeft onze missie nog meer gewicht gekregen.”

Kijkers

Het programma Dragons Den werd zondagavond goed bekeken. De kijkers van het tv-programma vonden de pitch van Suzanne en Clary hartverwarmend.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Dragons den, De Ondernemer. Beeld: WNL

Lees meer

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien