Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Wat een práchtig en ontroerend verhaal over de verkoop van een kinderfiets via Marktplaats

Op Twitter deelt een vrouw een prachtig verhaal over de kinderfiets van haar dochter die ze op Marktplaats heeft verkocht. 

De vrouw legt uit dat ze een fiets van haar dochter via Marktplaats had aangeboden. Een man reageerde en zou hem om 12.00 uur op komen halen. Om half 12 stuurde de man een berichtje dat hij wat later zou zijn omdat hij ‘wind tegen had’.

Advertentie

Afspraak
“Wij hebben om 13.00 uur een andere afspraak dus ik stuur een appje terug dat we tot 12.45 thuis zijn”, legt de vrouw uit. “Om 13.00 uur nog geen meneer gezien. Wij haasten ons naar de andere afspraak. Appen nog wel dat we niet thuis zijn. Meneer reageert dat hij er bijna is.”

Klappertanden
Rond 14.00 uur arriveert de man. De vrouw is alleen niet thuis. “Maar hij wil absoluut op ons wachten”, vertelt ze verder. “Om 17.00 uur komen we thuis aanrijden. Meneer staat bibberend en klappertandend voor de deur. Hij kijkt heel blij. We vragen of hij niet even binnen wil komen maar hij wil snel de fiets zien.”

Asielzoekerscentrum
De vrouw biedt hem nog een kopje koffie, thee of fris aan. Maar ook dit wijst hij netjes af. Als hij de fiets ziet, verschijnt er een glimlach op z’n gezicht. De man koopt de fiets. “Als wij vragen waar hij naar toe moet met 2 fietsen en hoe hij dat gaat doen, zegt hij: ‘Ik kom van het asielzoekerscentrum. Ben vanmorgen om 10.00 vertrokken en was er om 14.00 uur.’ Heeft die man gewoon 4 uur gefietst voor een kinderfiets voor zijn dochter.”

Respect
De man legt uit dat hij uit Irak komt en pas 9 maanden geleden naar Nederland is gekomen. Hij is druk bezig met het leren van de Nederlandse taal. De man was in Irak docent en hoopt hier te mogen blijven en aan de slag te kunnen als leraar. “Die fiets heeft hij van ons gekregen. Wilde hij niet maar wij wel. Na duizend maal dank deed hij de fiets op zijn bagagedrager richting huis. Weer 4 uur fietsen, in het donker. Wat een enorm respect voor deze man.”

Diepe buiging
De vrouw is erg onder de indruk van de man en schrijft: “Beste Mehran, ik hoop dat je mag blijven. Dat je een baan vindt en dat je gelukkig mag worden. En dat je die glimlach op je gezicht houdt. Van mij diep respect en een kleine buiging.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien