Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Koninklijke Kiekjes: de mooiste foto's van onze jarige prinses Beatrix

In Koninklijke Kiekjes laten we elke week een nog nooit eerder vertoonde foto uit de koninklijke archieven zien. Van babyfoto’s van de koning tot verliefde kiekjes uit de jeugdjaren van prinses Beatrix; het levert een schat aan nostalgie en prachtige plaatjes op. Royaltyvlogger Anne-Flore Muller vertelt het verhaal bij de foto. 

Vrijdag mag prinses Beatrix alweer 82 kaarsjes uitblazen en daarom zetten we de mooiste kiekjes van haar op een rij.

Advertentie

Prinses Beatrix

Prinses Beatrix werd geboren op 31 januari 1938 te Paleis Soestdijk in Baarn. Haar ouders zijn prinses Juliana en prins Bernhard. Prinses Beatrix heeft 3 zussen: prinses Irene, prinses Margriet en prinses Christina. Ook heeft ze nog 2 halfzussen, namelijk Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda.

Troon

Met haar inmiddels overleden man prins Claus kreeg prinses Beatrix 3 zoons: Willem-Alexander, van wijlen Friso en Constantijn. Op 30 april 1980 werd prinses Beatrix ingehuldigd als Koningin der Nederlanden. Toen ze 75 jaar werd, deed ze op 8 januari 2013 afstand van de troon. Inmiddels heeft haar oudste zoon, koning Willem-Alexander, het stokje van haar overgenomen.

13 februari 1987. Koningin Beatrix graveert in de eerste steen voor een nieuwe vleugel van het Prinses Beatrix Hospital op St.Eustatius.

5 juli 1985. Één dag voor het vertrek naar Porto Ercole wordt in Den Haag in de tuin van paleis Huis ten Bosch een fotosessie gehouden met de drie zonen van prinses Beatrix en prins Claus.

9 mei 1972. De 2e dag van het werkbezoek dat prinses Beatrix en prins Claus aan Gelderland brengen, wordt o.a Elburg bezocht.

30 december 1974. Tweede Kerstdag zijn prinses Beatrix en prins Claus met hun kinderen naar Lech am Arlberg vertrokken voor een wintersportvakantie.

27 december 1979: Het gezin van Prinses Beatrix geniet samen met het gezin van Prinses Irene in het Oostenrijkse Ski-gebied Lech am Arlberg van hun wintersportvakantie.

12 april 1988. Koningin Beatrix en prinses Juliana hebben in het gebouw van de Raad van State in Den Haag de door Kees Verkade gemaakte bronzen kop van koningin Wilhelmina onthuld.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Blauw bloed. Beeld: ANP

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien