Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Vermiste kat na 2 jaar met baasje herenigd op Oudejaarsavond

De Britse Jenna was al 2 jaar haar geliefde kat Jasper kwijt. Ze had de hoop bijna opgegeven, toen ineens de dierenarts belde. 

Nadat Jenna Hegarty was afgestudeerd aan de universiteit van Liverpool in 2002 adopteerde ze een kitten, Jasper. Ze brachten veel tijd door samen en verhuisden in 2008 naar het platteland van Cambridgeshire. En daar ging het mis.

Advertentie

Eerder vermist
Zo’n 7 jaar geleden raakte Jasper voor de eerste keer vermist. Jenna was er kapot van. “Toen we naar het platteland verhuisden, ging hij graag de natuur in. Hij begon meer te zwerven en het was dan ook niet ongebruikelijk dat hij 2 à 3 dagen achter elkaar wegbleef”, legt Jenna uit aan de Britse Metro. Toen hij na een week nog niet thuis was gekomen, hing ze posters op in het dorp en meldde ze hem aan als vermist. “Ik dacht dat de 15-jarige kat was overreden of ergens een ander huis had gevonden nadat hij was verdwaald.”

Verrassing
Gelukkig keerde Jasper toen vanzelf weer terug. “Ongeveer 7 maanden later, toen het net weer wat kouder werd, hoorde ik een miauw bij de voordeur”, gaat Jenna verder. “Ik nam aan dat het een van de andere katten hier in de buurt was, maar toen ik de voordeur opendeed zag ik Jasper. Het was duidelijk te zien dat hij blij was om weer thuis te zijn.” Toen Jasper dik 2 jaar geleden opnieuw vermist raakte, dacht Jenna dat ‘ie vanzelf wel weer zou opduiken. Maar helaas, hij kwam steeds maar niet opdagen. Hij was inmiddels 15 jaar oud, dus Jenna was bang dat ‘ie ergens was gestorven.

Microchip
Totdat ze vorige week een telefoontje kreeg van de dierenarts, die vertelde dat ze een kat hadden gevonden. Door de microchip in z’n vacht, konden ze Jenna traceren. De kat had al die tijd bij een ander gezin verbleven, net om de hoek, die dachten dat hij hún lang verloren kat was. Ze hadden hem naar de dierenarts gebracht voor een tandheelkundige behandeling, toen de arts erachter kwam dat de kat van Jenna was.

Eigen plekje
Ze ging meteen langs om haar kat Jasper na 2 jaar weer te ontmoeten. Op Oudejaarsavond heeft Jenna het beestje met haar hele gezin opgehaald. Ze zijn ontzettend blij met z’n terugkomst en Jasper is weer helemaal de oude. Hij heeft alle comfortabele plekjes in huis weer gevonden. Wat een mooi begin van het nieuwe jaar.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metro UK. Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien