Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Extra betalen voor een vlucht zonder kinderen? Best wat Nederlanders willen dat 

Wat ergernissen in het vliegtuig betreft, staat een gillend en/of huilend kind absoluut in de top drie. Als het éven kan, willen veel Nederlanders best wat meer betalen voor een kinderloze vlucht. 

Uit onderzoek van de reissite WeFlyCheap blijkt dat veertig procent van de duizend ondervraagde reizigers bereid is om wat meer euro’s neer te tellen voor een ruimte waar geen krijsende baby’s, rennende kleuters en verveelde kinderen die tegen de rugleuning schoppen aanwezig zijn.

Advertentie

25+ euro voor een beetje zen
WeFlyCheap-onderzoeker Eelko van Drongelen laat aan de Telegraaf weten dat kinderloze rijen of zelfs vluchten “een goudmijn” kunnen opleveren. “Uit onze steekproef blijkt dat één op de tien mensen bereid is meer dan 25 euro per enkele reis extra neer te tellen als ze niet gestoord kunnen worden door jonge kinderen. De rest heeft er tien tot 25 euro voor over.”

Discriminatie?
Vooral in Azië werpen vluchten met dit soort kinderloze stiltezones al hun vruchten af: mensen betalen voor speciale rijen pal achter de businessclass, waar kinderen onder de twaalf jaar niet welkom zijn. Maar Nederlandse luchtvaartmaatschappijen branden hun vingers er (nog) niet aan. Want is het geen discriminatie om kinderen, gezinnen, uit bepaalde ruimtes in het vliegtuig te verbannen?

Volgens de Telegraaf beginnen KLM, Transavia, Tui en Corendon er in ieder geval voorlopig niet aan.”Wij leven van familievakanties. (…) Ongemak voor anderen duurt op Europese vluchten maar een paar uur”, laat Corendon weten aan de krant. Dat wordt dus diep in en uit ademen als je je zo stoort aan de koters. En hé, voor die ouders zelf is het vást ook geen pretje.”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: de Telegraaf. Beeld: iStock. 

Pak het vliegtuig naar de Italiaanse zon: 

8-daagse all inclusive reis naar Sicilië
8-daagse all inclusive reis naar Sicilië
Vanaf € 349,-
Boeken

Op vakantie met je puberkind(eren)? Reisvlogger Bonnie geeft tips:

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien