Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Kritiek op 'pijnlijke misser’ in ‘De Vooravond’: “Dit kun je niet maken”

Maandagavond gingen kijkers van De Vooravond los op Twitter. In de uitzending ontstond volgens hen namelijk een zeer pijnlijk moment tijdens het gesprek over de nieuwe dramaserie over autisme: Het A-woord. Vooral voor komiek Fabian Franciscus was het ongemakkelijk.

Voor één van de tafelgasten was dat gesprek niet zo leuk.

Advertentie

Tafelgasten bij De Vooravond

Aan tafel zaten acteurs Lies Visschedijk en Guy Clemens. In de nieuwe serie Het A-woord spelen zij de ouders van Sam, die autisme heeft. In De Vooravond bespraken zij de serie, die maandagavond van start ging.

Autisme

Ook komiek Fabian Franciscus schoof aan bij De Vooravond. De komiek heeft zelf autisme en reflecteerde op fragmenten uit Het A-woord die herkenbaar voor hem zijn. Tijdens het gesprek was hij openhartig over zijn eigen ervaringen met autisme in zijn jeugd.

Pijnlijk moment over Het A-woord

Bij het tonen van de fragmenten gaat het alleen even mis. Fabian zou namelijk zelf een paar fragmenten uit de serie hebben uitgekozen die hij wilde bespreken. Maar bij één fragment zit dat net even anders. Wanneer een pijnlijke video wordt getoond van Het A-woord waarin Sam op een verjaardagsfeestje is en niet leuk mee kan doen, vraagt presentatrice Fidan Ekiz aan Fabian of hij het herkent.

“Nou, dit fragment heb ik zelf niet uitgekozen”, antwoordt Fabian daarop. “Ik had tegen de redactie gezegd dat ik hier emotioneel van werd en dat ik het niet wilde zien. Maar nu hebben ze het toch laten zien.” Vervolgens wordt hem gevraagd waar hij emotioneel van wordt en moet hij toch over het fragment praten. “Ja, ik herken het. Andere mensen willen dingen van je, maar je bent in je eigen wereld. Terwijl er een feestje is. Je moet leuk zijn.”

Kritiek

Op Twitter uiten de kijkers hun kritiek. Ze vinden het respectloos dat het fragment toch in de uitzending is beland. Of het een foutje is, of met opzet is gedaan, is onduidelijk. Wel denken veel Twitteraars dat het expres gedaan is om een emotionele scène uit te lokken. “Pijnlijk dat de redactie hier zo duidelijk voor effectbejag gaat”, schrijft een Twitteraar dan ook. Wat de oorzaak ook is, de kijkers vinden het niet kunnen om een gast zo voor het blok te zetten. “Dat kun je toch niet maken?”.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress.

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien