Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Tessel (51) Tindert: “Het ruikt hier naar sex”

Tessel (51) heeft via Tinder Mark leren kennen. Zo hebben ze al flink wat appjes over en weer gestuurd.

Na afloop schenkt Mark een glas rode wijn voor ons in. “Het ruikt hier naar sex,” zegt hij tevreden, terwijl hij het dekbed openslaat en een uitnodigend gebaar maakt. Ik aarzel. De verleiding is groot om hier te blijven slapen, maar ik slaap nooit zo goed naast wildvreemde mannen. Het liefst ga ik nu gewoon naar huis, zodat ik rustig de avond kan overdenken en ik morgen in mijn eigen bed wakker word. Dus na een uurtje, als we alles nog eens dunnetjes hebben overgedaan en het in het huisje nog meer naar sex ruikt, zeg ik dat thuis ga slapen.

Advertentie

Mark protesteert niet, ook al moet hij zich aankleden en me over het stikdonkere park naar mijn auto begeleiden. Opeens zijn we allebei weer verlegen. We nemen wat schutterig afscheid van elkaar. “Nou, aju dan maar.” “Tot gauw dan maar weer.”

De volgende dagen ben ik een beetje in de war. Ik had me enorm voorgenomen niet verliefd te worden op deze man met zijn vlindernetje, want dat ik niet de enige ben die hij ontvangt in zijn grote, witte bed in dat kleine huisje, is me wel duidelijk. Als ik verliefd ben, wil ik de enige zijn. Ik kan niet ontkennen dat deze Mark, met zijn grote lijf en zijn lekkere handen, me meer in beslag neemt dan misschien verstandig is. We appen een beetje over en weer, maar hij houdt zich op de vlakte. Na een paar dagen trek ik de stoute schoenen aan.

“Ik vraag me toch af of je onze ontmoeting als een ONS beschouwt”

“Ik wil echt niet zo’n vrouw zijn die gedoe oplevert, maar ik vraag me toch af of je onze ontmoeting als een ONS beschouwt (nieuwe term voor mij die ik nu voor het eerst toepas). Let me know.” ONS is codetaal op Tinder voor onenightstand. 10 minuten later appt hij terug: “Goeie vraag. Als je hier vanavond zou zijn, zou het zomaar weer gebeuren, denk ik. Ik heb heerlijk met je gevreeën. Ben ik nu tot over mijn oren verliefd of hoteldebotel? Nee. Ik ben geen trouwe man, ik ben een vlinder. Wist je. Ik ben niet jouw prins, vrees ik. Ik weet niet precies wat je wilt en wat je kunt handelen.”

Ik app hem luchtig terug dat hij niet bang hoeft te zijn dat ik hem wil vangen. “En je had me gewaarschuwd.” Maar vanbinnen voelt het anders. De somberheid knalt naar binnen. Dat het buiten stormt en regent, helpt niet mee aan mijn stemming. Balen, tref ik eens een leuke man, wil hij mij niet. Althans, niet helemaal. Dat lijkt toch wel de story of my life, dat ik op mannen val die mij best leuk en fijn vinden, maar zich niet aan mij willen binden. Of zich überhaupt niet willen binden – dat kan natuurlijk ook.

Tinder is een geweldig medium voor iedereen die een nieuwe liefde zoekt, maar trekt vanzelfsprekend vooral mensen aan – lees mannen – op zoek naar sex, avontuur en plezier. Daar is niks mis mee, maar dan moet je er allebei wel net zo luchtig in staan: niet verliefd worden, sex en liefde scheiden. Dat is voor ons vrouwen toch altijd nét wat moeilijker dan voor mannen. Wat kan ik handelen? Een vraag waar ik deze dagen veel over nadenk. Ik zou als een man willen zijn…

Ik staak voorlopig het appen met Mark. Ik heb nu geen zin in gezellige niks-aan-de-hand-praatjes en ik vind het ook wel chic om me in mistig stilzwijgen te hullen. Tot mijn vreugde doorbreekt Mark na een kleine week de stilte: “Laat je je nog een keer uitnodigen?” Mijn hart maakt een sprongetje, in mijn buik fladderen vlinders opgetogen. Ik neem een besluit: ik ga mezelf trainen om als een man te zijn en Mark wordt m’n trainingsobject. Ik heb zin in sex met hem. Hij is leuk, hij is slim, hij is lekker. Ik kan met hem praten en ik kan met hem vrijen. Maar ik ga niet verliefd op hem worden.

Wie is Tessel

Tessel (51) heeft twee dochters van 20 en 22 en is tien jaar geleden gescheiden. Hoewel ze de afgelopen jaren enkele relaties heeft gehad, is ze ‘de ware’ nog niet tegen het lijf gelopen. Ze droomt van die ene grote liefde om de rest van haar leven mee te delen. Op Libelle Premium deelt ze iedere vrijdag een nieuw avontuur.

Wil je alle avonturen van Tessel lezen? Je begint hier met haar allereerste column op Libelle Premium >

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien