Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Vrouw (32) kon nooit meer kinderen krijgen, maar is nu zwanger van een wonderbaby

Na een grote operatie aan haar darm, kreeg Sarah Seddon (32) te horen dat ze nooit meer kinderen zou kunnen krijgen. Maar wonderen zijn de wereld gelukkig nog niet uit, want Sarah is nu in verwachting van een ‘wonderbaby’. 

Sarah lijdt al sinds haar elfde aan de ziekte van Crohn, dat zich kenmerkt door chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. Hierdoor heeft ze vijf keer operaties moeten ondergaan, maar iedere keer na een operatie raakte ze geïnfecteerd. In totaal heeft ze maar liefst twintig keer een levensbedreigende sepsis opgelopen. Je lichaam reageert dan heel heftig op een infectie.

Advertentie

Accepteren
Omdat ze door de operaties littekens op eierstokken had, kreeg Sarah te horen dat ze ondanks haar kinderwens nooit meer kinderen zou kunnen krijgen. Artsen adviseerden haar om een kindje te adopteren of het kinderloze leven te accepteren. Door de littekens zou ze namelijk niet in staat zijn om een keizersnede te hebben. Ook zou ze tijdens haar zwangerschap opnieuw een levensbedreigende sepsis kunnen krijgen.

Gezonde baarmoeder
Sarah kon haar kinderwens niet zomaar opgeven en probeerde toch zwanger te worden. Vorig jaar was het eindelijk gelukt, via IVF. Sarah was diepbedroefd toen haar zoon Vinnie afgelopen maart na 31 weken dood werd geboren. Maar ze was vastbesloten om alsnog een kindje te krijgen. Ze wist namelijk dat haar baarmoeder hier gezond genoeg voor was. Ze vroeg een second opinion aan en deze specialist zei dat Sarah door middel van IVF gerust veilig zwanger zou kunnen raken.

Wonderbaby
In no-time was Sarah opnieuw in verwachting. Volgend jaar mei verwachten zij en haar verloofde Ian een gezonde baby. “Maar we zijn stiekem toch wel een beetje bang voor mogelijke complicaties.” Al doet het hen wel goed dat de dood van hun zoon Vinnie niets te maken had met Sarah’s gezondheidsproblemen. “Het had volgens specialisten iedereen kunnen overkomen.” Sarah en Ian zijn op dit moment dolblij en kunnen niet wachten totdat hun wonderbaby geboren wordt. “We willen de baby zo graag vasthouden.”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock & Twitter

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien