Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Deze vrouw valt 63 kilo af zonder te sporten en deelt haar verhaal

Op haar zwaarst woog Ashley Javar meer dan 130 kilo. Ze leefde toen op een dieet van fastfood, frisdrank en eten beladen met kaas. Op een dag zette ze de knop om begon ze af te vallen.

Ashley was 5 jaar oud toen ze merkte dat ze anders was dan andere kinderen. “Mijn ouders hielden veel van me, maar ze lieten die liefde vooral zien met eten – zich niet realiserend hoeveel schade ze eigenlijk aanbrachten”, vertelt Ashley bij womenshealthmag. Jaren later in groep 7, nog steeds zwaarder dan de andere kinderen, begon ze met diëten. “Maar ik gaf alle diëten na een week op. Ik voelde me een totale mislukking.”

Advertentie

“Toen ik op een dag iets van de vloer moest oppakken, kon ik niet geloven hoe veel pijn zo’n kleine beweging deed. Het was zelfs zo erg dat ik naar het ziekenhuis moest”, vertelt ze.

Knop omzetten
“Daar kostte het de verpleegsters zoveel moeite om me in en uit de rolstoel, het bed en de badkamer te krijgen. Dat deed me op een andere manier pijn. Eenmaal weer thuis moest ik beneden slapen omdat mijn man niet in staat was me de trap op en af te helpen. Toen ik die avond met mijn 130 kilo op de bank lag, wist ik dat er echt iets moest veranderen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ashley (@transforming_me702) op


Veranderingen
Ashley begon met het tellen van haar calorieën, het meten van haar portiegroottes, meer zelf te koken en het laten staan van elk soort drinken behalve water, thee en koffie. Maar voor de rest bleef ze alles nog eten waar ze zin in had. Ze hield goed bij in haar telefoon wat ze iedere dag at, en op welk moment dat was. “Ik wist dat het tijd zou kosten om mijn geest en de relatie tot voedsel opnieuw aan te leren.”

Haar voedingspatroon
“Voordat ik het wist, werd koken mijn hobby. Ik leerde de kunst van snel, eenvoudig en goed te koken.” Ashley besloot op womenshealthmag haar eetdagboekje van één dag te delen, bijvoorbeeld:

Ontbijt: 0% Griekse yoghurt met honing, kaneel en een kleine banaan
Tussendoortje: een portie ongezouten amandelen
Lunch: wortels en hummus met daarbij een magere kalkoenburger op een dun broodje, gegarneerd met sla, tomaat en mosterd
Tussendoortje: magere kwark met gemengde bessen
Avondeten: gegrilde kipfilet en gebakken courgette

Maar naar de sportschool ging Ashley niet. Wel benutte ze elk moment waarin ze een stukje kon wandelen of buitenspelen met haar dochter.

Geen doel meer
Toen ze haar streefgewicht van 64 kilo bereikte, kwam ze voor een nieuwe uitdaging te staan: het handhaven van het gewichtsverlies. “Dit was verreweg het moeilijkste deel van mijn reis. Toen de euforie van het verliezen van het gewicht afnam en ik niet langer een groot doel had waar ik naar streefde, merkte ik dat ik een beetje verloren was.”

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ashley (@transforming_me702) op

Nieuwe motivatie
Ze begon met het plaatsen van haar foto’s op Instagram. “Nu heb ik zo’n geweldige, ondersteunende gemeenschap daar gevonden en ze hebben me geholpen een nieuw doel te vinden. Nu ik al dit gewicht heb verloren, heb ik mijn focus verlegd naar gewoon gezond blijven leven.”

Niet gemakkelijk, wel simpel
Voor nu heeft Ashley maar één belangrijke tip voor mensen die willen afvallen: “Als andere mensen me om advies vragen over het afvallen, vertel ik hen dat er echt geen geheim is – eet gewoon gezond, kijk naar je porties en hou je er iedere dag aan. Het is niet gemakkelijk, maar het is echt zo simpel.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ashley (@transforming_me702) op

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: womenshealthmag.com. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien