Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Vrouw met huidaandoening snoert kijkers op briljante wijze de mond

Tiffany Posteraro (24) lijdt aan vitiligo. Dat is een huidaandoening waarbij langzaam maar zeker al het pigment uit haar huid trekt. Ze heeft daardoor grote witte plekken op haar lijf, die ze jarenlang probeerde te verstoppen met make-up. 

Tiffany moest jarenlang dealen met commentaar van onbekenden op haar vitiligo. Op school werd ze gepest om haar witte vlekjes. “Ze vroegen of ik had gezond onder een boom en noemden me ‘dalmatiër’,” vertelt ze aan The Mirror. “Ik deed er alles aan om het te bedekken. Ik nam de donkerste spray-tan en gebruikte foundation die wordt gebruikt om littekens te verbergen.”

Advertentie

Supportgroepjes
Tot ze dit jaar in Ikea een vrouw ontmoette met dezelfde huidaandoening. “Ik stapte op haar af en liet haar zien dat ik het ook heb.” De vrouw vertelde haar over supportgroepjes op Facebook en dat deed Tiffany inzien dat ze zichzelf helemaal niet hoefde te verbergen.

Tattoo
Daarom nam ze een drastisch besluit. Ze liet de tekst ‘Het heet Vitiligo’ tatoeëren op haar arm. “Ik was klaar met de starende blikken. Ik wilde gewoon zeggen: kom op, vraag me wat het is. Met deze tattoo wil ik de vragen in hun hoofd beantwoorden en ze iets geven om echt naar te staren. Nu komen mensen naar me toe om te zeggen dat ze m’n tattoo mooi vinden. Ze stellen vragen en leren over mijn aandoening. Nu weten ze dat het geen brandwonden zijn. Het maakt het voor mij een stuk makkelijker om om te gaan met het gestaar.”

Veranderende moedervlekken? Dokter Rutger legt je uit waar je op moet letten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Mirror. Beeld: Twitter

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien