Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Vrouw redt meisje van spoor en deelt het aangrijpende verhaal op Facebook

De Edese Esther reed met haar kinderen naar haar werk toen ze ineens een meisje langs de spoorwegovergang bij Rhenen zag lopen. Ze bedacht zich geen moment en stapte uit de auto om het meisje te helpen. Op Facebook deelt ze het aangrijpende verhaal.

Esther was na het voorval zo ondersteboven van wat ze had meegemaakt, dat ze besloot het meisje een aangrijpende brief te schrijven en deze te delen op Facebook. Ze begint de brief met: “Hey meisje, voor mij begon mijn dag ‘normaal’. Ik reed samen met mijn 2 zoontjes van 2 en 3 en een wondertje in mijn buik richting mijn werk. Vrolijk meezingend met de liedjes van Piet Piraat begon mijn dag goed. Jouw dag moet vreselijk begonnen zijn, je bent waarschijnlijk wakker geworden met de gedachten dat het leven voor jou geen zin meer had?”

Advertentie

Complete woede
De vrouw schrijft dat ze bijna bij haar werk was toen ze ineens een meisje langs het spoor zag lopen in de regen. “Een naar voorgevoel bekroop me en ineens werd dit gevoel bevestigd. Je sloeg af, niet een weg in, maar het spoor op.” De vrouw zette haar auto in de berm, zette de muziek harder voor haar kinderen en deed de auto op slot. Ze rende naar het spoor en vroeg het meisje om te stoppen en van het spoor af te komen, maar ze kreeg geen reactie. “Al mijn emoties kwamen samen en verwoordden zich in complete woede. Ik heb naar je geschreeuwd, dat je moest stoppen, van het spoor moest komen, wat je mensen wel niet aan doet met deze actie en dat er zoveel goede hulp is tegenwoordig.”

Laatste poging
Esther bleef schreeuwen naar het meisje. “In mijn laatste poging bij jou binnen te komen schreeuwde ik: “Ik ben zwanger en ik heb 2 kleine kinderen in mijn auto zitten, ALSJEBLIEFT STOP EN DOE MIJ EN JEZELF DIT NIET AAN!” Je stopte en keek langzaam omhoog. De blik in jouw ogen op dat moment staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Ik zag complete verwarring en angst en waarschijnlijk niks van wie je eigenlijk bent. Je bekeek me van top tot teen en zag hoe ik compleet overstuur en buiten adem probeerde om jouw leven te redden.” Het meisje stapte van het spoor af en ging op de grond zitten. Ze begon te schreeuwen dat ze naar de hel ging en riep andere onverstaanbare dingen.

Verdoemen
Omdat het meisje nog steeds naast het spoor zat en Esther wist dat er snel een trein zou komen, vroeg ze het meisje opnieuw om op te staan, hulp te zoeken of naar huis te gaan. “Ineens leek je er weer even te zijn. Je begon ineens op een vrij rustige manier te vertellen dat niemand jou kon helpen, je ouders verdoemden jou, ze verdoemden je vriend en alles wat jij deed. ‘Wat heeft mijn leven dan nog voor zin?’ is wat je me vroeg. Ik zei dat ik echt snapte dat het nu zo voelde voor jou, maar dat dit echt niet zo was.”

Met rust laten
Het meisje stond vervolgens op en gaf aan dat ze met rust gelaten wilde worden en dat ze vooral de politie niet moest bellen. Het meisje liep weg en Esther besloot dat te respecteren. “Ik besloot terug te gaan naar mijn auto terwijl ik jou uit het oog verloor. Gelukkig zaten mijn jongens nog vrij vrolijk in de auto. Uiteraard heb ik wel de politie gebeld en hebben zij met man en macht geprobeerd jou alsnog te vinden, maar je was nergens te bekennen.”

Hulp zoeken
Esther sluit af dat ze hoopt dat ze het meisje heeft kunnen helpen. “Ik hoop meisje, dat je gewoon naar huis bent gegaan, lekker in je bed bent gaan liggen en hebt gedacht: misschien had ze gelijk, misschien moet ik dit niet doen en moet ik hulp zoeken. Ik hoop het zo. Mocht je dit op wat voor manier lezen, laat je me dan weten hoe het met je gaat? Het leven is echt te mooi, ook al zal het soms met vallen en opstaan zijn.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Esther (56): "Je moet zuinig zijn op je huid"

Sophie (18) vindt haar moeder Esther (56) een knappe verschijning die ook nog eens vol passie haar werk in de ouderenzorg doet.

Libelle samen met L’Oréal Paris

Advertentie

Sophie: “Mijn moeder levert een bijdrage aan een gelukkiger leven voor ouderen met een zorgvraag. Ze bedenkt bijvoorbeeld nieuwe woon-zorgconcepten voor mensen met dementie en zit altijd vol creatieve ideeën. Het is een drukke baan, maar ik zie met hoeveel liefde ze dit werk doet. Ik vind dat ze er heel goed uitziet, er is nog geen rimpel te ontdekken. Mijn vriendinnen geloven het vaak niet als ik vertel dat mijn moeder 56 jaar is. Ze wordt ook altijd jonger geschat. Op tijd beginnen met smeren is haar geheim, zei ze laatst, dus dat doe ik nu ook. Omdat ze het belangrijk vindt dat mijn zusje en ik onze huid ook goed verzorgen, verrast ze ons regelmatig met een lekkere crème of tonic. Ik hoop dat ik ze ook heb, die goede genen.”

De juiste verzorging

Esther: “Ik ben blij en trots dat Sophie zo lief over mij praat, ondanks dat ik vaak druk ben met mijn werk in de ouderenzorg. Omdat ik dementie van dichtbij heb meegemaakt, mijn vader had het ook, vind ik het extra waardevol om in deze fase iets voor iemand te kunnen betekenen. Toen ik zo oud was als Sophie leerde ik van mijn moeder dat je zuinig moet zijn op je huid. Iedere ochtend en avond crème gebruiken en altijd je make-up verwijderen. Ik werd op mijn 38ste moeder van Sophie en drie jaar later werd haar zusje geboren. Een jong gezin houdt me jong, denk ik, maar ik heb ook de goede genen van mijn moeder geërfd. Ik vind het leuk om er goed uit te zien en mezelf te verzorgen, dus gebruik ik goede producten. Ik hoop dat ik dat aan mijn dochters door kan geven.”

Stevigere huid

Net zo’n mooie huid als Esther? Na de overgang kan de huid aan stevigheid verliezen. Van dagelijks smeren met L’Oréal Paris Age Perfect Collageen Expert, verrijkt met geconcentreerde Collageen Aminozuur fracties, wordt de huid zichtbaar strakker en steviger.*

  1. Verstevigt
  2. Hydrateert
  3. Vermindert pigmentvlekken

* Klinische test op 42 vrouwen na 4 weken

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zwolse huisarts biedt 60-minners AstraZeneca aan 'zolang sigaretten niet verboden zijn'

Het laatste wat huisartsen willen, is dat AstraZeneca-vaccins in de prullenbak verdwijnen. Omdat ze vrezen voor een verspilling van het vaccin, willen huisartsen mensen onder de zestig jaar die extra risico lopen op het coronavirus vaccineren. Dat meldt het AD.

Huisartsenpraktijken weten op voorhand niet hoeveel mensen komen opdagen voor hun prikafspraak. Sinds het nieuws rondom de (zeldzame) bijwerkingen van AstraZeneca, worden er meer afspraken afgezegd. Het resultaat is dat huisartsen aan het einde van de dag spuitjes overhouden. Als een flacon geopend is, kan het maar zes uur bewaard worden.

Advertentie

Huisartsen willen AstraZeneca aan 60-minners aanbieden

Het kabinet vertelt de huisartsen om AstraZeneca aan te bieden aan de mensen boven de 65 jaar, omdat zij het vaccin het hardst nodig hebben. Maar omdat 65-plussers nu bij de GGD terecht kunnen voor het Pfizer-vaccin, dat beter zou beschermen en minder bijwerkingen kent, wordt het moeilijker voor huisartsen om hun AstraZeneca-vaccins kwijt te raken. Dat bevestigt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Dat de vaccins uiteindelijk in de prullenbak verdwijnen, is zonde. Daarom hebben sommige huisartsen besloten om de officiële richtlijnen te negeren en ook mensen onder de zestig jaar het AstraZeneca-vaccin te geven als ze daarom vragen. “Zolang sigaretten, de grootse veroorzaker van trombose, niet verboden worden, blijf ik aan iedereen in mijn praktijk onder de zestig op vrijwillige basis een AstraZeneca-vaccin aanbieden”, vertelt huisarts Johan de Jonge uit Zwolle.

Lees ook:
Nederland stopt voorlopig met AstraZeneca-vaccin voor mensen onder de 60

Niet actief handhaven

De Inspectie Gezondheidszorg gaat niet actief handhaven of de richtlijnen worden nageleefd. Toch is het negeren van de richtlijn een risico voor de huisarts: als het misgaat kan hij persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. “Zolang de minister er geen toestemming voor geeft, is ons advies dan ook om in de huisartsenpraktijk geen AstraZeneca meer toe te dienen”, aldus het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Het is nu aan Hugo de Jonge en de Tweede Kamer om actie te ondernemen. De meerderheid stemt voor ruimere richtlijnen voor het AstraZeneca-vaccin. “Ik wil dat huisartsen zelf kunnen bepalen wat ze doen als er AstraZeneca-vaccins overblijven. Een meerderheid heeft mijn motie gesteund, dus ik wil in het coronadebat van de minister horen hoe dat uitgevoerd gaat worden”, aldus Lilianne Ploumen. Het kabinet blijft zich vasthouden aan de adviezen van de Gezondheidsraad, laat de woordvoerder van Hugo de Jonge weten.

Lees ook:
Dit zijn de symptomen van de zeldzame vorm van trombose na vaccinatie met AstraZeneca

Het coronavaccin is voor nu onze enige uitweg uit de pandemie. Ben je nog onzeker over het vaccin? Zit je met vragen? Misschien kan dokter Rutger je twijfels wegnemen:

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

5 manieren om een online kaart éxtra persoonlijk te maken

Van een kaart in de brievenbus wordt iedereen blij. Je maakt ‘m nog leuker én persoonlijker door er zelf eentje online te ontwerpen, bijvoorbeeld met een mooie foto of een eigen tekst. 

Libelle samen met Greetz

Advertentie

Bij een verjaardag, verhuizing of geboorte hoort natuurlijk een kaart. Maar het is ook een leuke manier om iemand te verrassen of bedanken, of om te laten weten: ik denk aan jou. Stuur bijvoorbeeld zomaar eens een kaart met een foto van een mooie herinnering, van die onvergetelijke vakantie of een ander speciaal moment. Van zo’n persoonlijke kaart is er maar één!

5x extra speciaal

Zo maak je een online kaart extra persoonlijk:

  • Plaats een mooie foto van jullie samen of van een gedeelde herinnering op de voorkant.
  • Heb je te veel leuke foto’s om uit te kiezen? Stel dan een collagekaart samen met je favorieten.
  • Een kaart wordt extra persoonlijk met de naam en leeftijd van de jarige én feestelijke stickers aan de binnenkant.
  • Ga voor groot, groter, grootst! Kies voor een kaart in een groter formaat voor een éxtra grote glimlach.
  • En een felicitatie in dialect is weer eens wat anders: fan herte lokwinske!

Goed voor een glimlach

Hoe speciaal het kan zijn om een persoonlijke kaart te ontvangen, merkte Martin (59) toen hij een fotokaart van zijn zoon Dennis ontving: “Wauw, wat gaaf!, was het eerste wat ik dacht toen ik de envelop opende. Bij het zien van de foto van ons samen op de voorkant schoot ik vol. Het ontroert mij dat Dennis de moeite heeft genomen om zelf online een kaart te maken om mij te bedanken dat ik er voor hem ben. Hoewel het vroeger wat minder ging, is het nu gelukkig goed tussen ons. Ik vind het een supermooie kaart en zijn tekst raakt me. Ik heb de kaart een mooi plekje gegeven. Elke keer dat ik ernaar kijk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Bedankt Dennis!”


De kaart die Martin van zijn zoon ontving en 3 andere Greetz-kaarten die je kan personaliseren

Met Greetz

Een persoonlijke kaart met een foto of naam op de voorkant maak en verstuur je met Greetz, met volop keuze uit designs en formaten. Als je de kaart voor 22.00 uur bestelt, wordt hij de volgende dag bezorgd. Bezorging inplannen voor een later moment kan ook, op elke dag van de week. Tot en met donderdag 29 april krijg je bij alle kaarten een gratis postzegel.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Andrew doet eenzame koningin Elizabeth puppy's cadeau

Hij mag dan wel de schandaalprins van de Britse koninklijke familie zijn, het verdriet van zijn moeder om haar man doet prins Andrew desalniettemin veel pijn. Om de eenzaamheid tegen te gaan heeft hij twee puppy’s voor koningin Elizabeth gekocht. 

Elizabeth is haar hele leven lang een onwijze hondenliefhebber. Sinds haar achttiende heeft ze meer dan dertig corgi’s gehad – haar favoriete hondenras, maar sinds het overlijden van haar laatste dorgi (een corgi gemixt met een teckel) durfde ze het niet meer aan om een nieuwe hond in huis te nemen.

Advertentie

Prins Andrew doet koningin Elizabeth twee puppy’s cadeau

De prins gaf corgi Muick en dorgi Fergus afgelopen december al, nadat Philip met zijn kwakkelende gezondheid in het ziekenhuis werd opgenomen. “Het was Andrew die zijn moeder met twee puppy’s verraste toen ze zich depressief en alleen voelde in het kasteel nadat de hertog naar het ziekenhuis was gebracht”, meldt een bron aan The Sun.

“De koningin was niet van plan om nieuwe honden te nemen, omdat ze bang was dat ze te oud was.” Toch lijken de twee puppy’s die Andrew aan zijn moeder gaf een remedie om zich door de moeilijke periode heen te slaan. Door de hondjes komt ze iedere dag even buiten. Sinds het overlijden van Philip laat ze hen dagelijks uit op het grote landgoed.

Koningin Elizabeth met een van haar honden in 1970.
koningin elizabeth met haar corgi

Lees ook:
Strenge lockdown in Engeland maakt einde aan dít ongemakkelijke probleem rond prins Andrew

18 maanden geleden heeft prins Andrew zijn taken als werkende royal neergelegd. Waarom hij precies onder vuur ligt, wordt in deze video uitgelegd:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien