Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Nederlandse vrouw overlijdt tijdens vakantie door steek van hoornaar

Een 59-jarige Nederlandse vrouw is tijdens haar vakantie in de Drôme in het zuidoosten van Frankrijk overleden nadat ze meerdere keren door een hoornaar was gestoken.

De vrouw zat op een camping in Vercheny. De krant Le Dauphiné Libéré meldde dat hulpverleners de vrouw probeerden te reanimeren, maar dat ze in de nacht van zondag op maandag is overleden.

Advertentie

Grote wesp
Een hoornaar (vespa crabro) is een grote wespensoort, die 3,5 centimeter lang kan worden. Volgens Franse media werden op 20 juli in de Vendée, in het westen van Frankrijk, ook al twee 69-jarige mannen aangevallen door hoornaars. Een van de twee mannen is ook overleden.

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: ANP. Beeld: iStock.

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien