Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Vrouw vecht wildplasboete aan: "Je doet het niet voor de lol"

Geerte Piening was aan het stappen met vriendinnen in Amsterdam toen ze ontzettend nodig moest plassen.

Maar alles was al dicht en ze kon geen kant meer op. Dus toen besloot ze het buiten te doen, op straat. Haar vriendinnen hielden de wacht. Maar toen er agenten aankwamen, kon ze niet meer stoppen met plassen. “Ze vroegen wat ik daar deed. Dat leek me wel vrij duidelijk”.

Advertentie

Verschil
Ze kreeg een boete van 140 euro. Het is inmiddels alweer 2,5 jaar geleden, maar ze vecht nu de wildplasboete aan. Ze is het er niet mee eens, want ze weet niet waar ze als vrouw ánders had moeten plassen. “Het is goed dat dit eens wordt aangekaart. Het is toch gênant voor Amsterdam dat je als vrouw nergens terecht kan?’” Mannen komen immers op iedere hoek van de straat in de hoofdstad een zogeheten ‘plaskrul’ tegen. “In Amsterdam zijn 35 openbare toiletten voor mannen en twee voor vrouwen. Dat kan toch niet?”

Overmacht
Op die avond zelf is ze geen discussie begonnen. Ze had er toen geen zin in. Maar achteraf dacht ze: ik ga dit toch aankaarten. “Had ik dan in mijn broek moeten plassen? Of is dat weer openbare dronkenschap?” Haar zaak komt nu voor de rechter. Wat het oordeel ook wordt, ze wil haar mening niet veranderen. “Ik gooi het op overmacht, uiteraard. Je doet het echt niet voor je lol hè, als vrouw met je broek op je knieën in een steegje zitten.”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: AD. Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien