Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Vrouwen vertellen in geuren en kleuren over hun menstruatie na déze opmerking

In geuren en kleuren over je menstruatie vertellen. Door een kritische opmerking van een man op Twitter, doen heel veel vrouwen dat nu en plein public.

“Hoe sommige vrouwen klagen over menstruatiepijn op social media is zo walgelijk”, beklaagde de man zich namelijk. “Ja, we weten dat jullie veel doorstaan tijdens jullie menstruatie, maar willen jullie dat voortaan voor jezelf houden?”

Advertentie

Nou… nee
Het antwoord daarop? Een heel dikke, vette nee. Want in plaats van hun menstruatieklachten inderdaad voor zichzelf te houden, delen vrouwen nu in geuren en kleuren al hun ongesteldheidsverhalen met de beste man.

Te beginnen met een fijn fragmentje…

… en een greep uit de ervaringen die onder de kritische opmerking worden gedeeld:

6 maanden lang bloeden
“Ik heb eens een menstruatie gehad die zes maanden lang duurde en waarbij ik veel bloed verloor. Ik was er zo ziek van dat ik niet kon lopen en geopereerd moest worden om het te stoppen. Praten over ongesteldheid is dus heel belangrijk.”

Douchen
“Ik werd met kerst ongesteld. Door de krampen lag ik urenlang ineengevouwen op de bank. In mijn slaap ben ik doorgelekt, waardoor het bloed langs mijn benen liep. Ik zal maar niet beginnen over de bloedpropjes. Ik moest onder de douche stappen en er zaten vlekken op de lakens.”

Eerste hulp
“Ik kan mijn baarmoeder letterlijk voelen leeglopen en ik krijg zoveel pijn in mijn vagina dat ik vijf dagen lang amper kan bewegen. Een vriendin van me is zelfs al drie keer naar de eerste hulp geweest toen ze ongesteld was, omdat ze zo’n erge last had van krampen. Dus wij mógen klagen.”

Pijnlijk als een hartaanval
“Er valt bloed uit ons orgaan, wat krampen veroorzaakt die net zo pijnlijk zijn als een hartaanval. En jíj bent degene die zich daaraan stoort?!”

Diarree
“Als ik ongesteld ben, heb ik de eerste drie dagen enorme last van constipatie. Dit maakt de pijn nog erger. Soms moet ik ervan overgeven. En als ik opsta, loopt alles er in een keer uit. Ik zit soms uren op de wc.”

Aleve
Ook wordt er volop gezweerd bij Aleve.

Zo. Nu hij weer.

Bron: Twitter. Beeld: iStock

Ook zo’n taboe-onderwerp: poep. Daarom is dit boek zo interessant:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Ellemieke (45) had jarenlang pijn door endometriose: 

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien