Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom buschauffeurs géén mondkapje hoeven te dragen

Sinds 1 juni is het in het openbaar vervoer verplicht om een mondkapje te dragen in verband met het coronavirus. Maar waarom hoeven de buschauffeurs zelf géén mondkapje te dragen?

Het dragen van een mondkapje is verplicht als je reis met het openbaar vervoer. Dit komt doordat je tijdens het reizen niet voldoende afstand van elkaar kunt houden. Toch komt het regelmatig voor dat de buschauffeur zelf geen kapje draagt. Waarom hoeft hij of zij dit niet?

Advertentie

Verkeersveiligheid

Ten eerste kunnen buschauffeurs die een bril dragen last hebben van hun mondkapje. Doordat je in je mondkapje ademt, komt er vocht en warmte in. Wanneer je mondkapje niet goed aansluit, kan deze warme lucht boven ontsnappen, waardoor je bril kan gaan beslaan. Zo kun je even niks meer zien en dat kan de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Maar dat is niet de enige reden.

Afstand houden

Buschauffeurs hoeven geen mondkapje te dragen, omdat geen enkele reiziger bij hen in de buurt kan komen. De voordeur blijft dicht en mensen stappen langs achter in. Ook is de chauffeurscabine afgeschermd met afzetlinten, dus de buschauffeur kan meer dan 1,5 meter afstand nemen van de reizigers.

Reis je binnenkort zelf met het openbaar vervoer, maar heb je nog geen kapje? Met dit patroon en stappenplan maak je zelf thuis een mondmasker.

En anders kun je ook altijd nog in de weer met een sok. Zo maak je namelijk binnen 1 minuut een mondkapje van een sok:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Rover. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien