Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je altijd je boarding pass moet laten zien als je iets koopt op het vliegveld

Koop jij vaak voor het vliegen nog wat spulletjes op de luchthaven? Dan is het je vast wel opgevallen dat er bij de kassa standaard naar je boarding pass wordt gevraagd. Maar waarom is dit eigenlijk zo?

Je zou misschien denken dat het te maken heeft met veiligheid, maar niets blijkt minder waar te zijn.

Advertentie

Geld besparen
De reden dat winkels naar je boarding pass vragen is namelijk puur in hun eigen belang. De winkels gebruiken de informatie op het vliegticket om BTW terug te vragen voor alle producten die ze verkopen aan passagiers die naar landen buiten de EU vliegen. En wat blijkt uit onderzoek van de Britse krant The Independent? Winkels besparen hier tot miljoenen euro’s mee!

Niet verplicht
Omdat het best vervelend kan zijn om die boarding pass steeds maar weer te moeten pakken, is het misschien wel fijn om te weten dat je niet verplicht bent om deze tijdens het winkelen te laten zien. Je hebt er alleen de winkels zelf mee…

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: The Telegraph. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien