Rik van de Westelaken wilde als presentator van Wie is de Mol? liever niet de identiteit van de mol weten. “Het is al spannend genoeg.”

Rik neemt als presentator het stokje over van Art Rooijakkers.  “Er is mij veel aan gelegen dat het een mooi seizoen gaat worden. Daarom wilde ik, geheel tegen mijn natuur in, niet van tevoren weten wie de mol is. Het is al spannend genoeg”, legt Rik uit in De Telegraaf.

Advertentie

Spannend
Na het vertrek van Art is Rik als presentator vrij laat in het voorbereidingstraject gestapt. “Omdat alles nieuw voor mij was en ik bang was dat ik op een bepaalde, opvallende manier, naar de mol zou kijken, leek het mij beter dat ook ik zijn of haar identiteit niet kende. Zo kon ik mij volledig focussen op de opdrachten van de kandidaten en de executies.”

Jezelf zijn
De presentator deed in 2015 zelf mee aan Wie is de Mol? en won door Margriet van der Linden te ontmaskeren als Mol. Maar hij vindt het best lastig om nu ineens als presentator aan het programma deel te nemen. “Ik wil de fans niet teleurstellen”, zegt Rik. “Met Art heb ik het erover gehad, hij raadde me aan vooral mezelf te zijn in deze rol.” Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 5 januari op televisie te zien en speelt zich af in Colombia.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP.