Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dít is waarom tolk Irma Sluis tijdens de persconferentie werd afgewisseld

Ze is inmiddels een bekend gezicht tijdens de persconferenties, maar dit keer werd gebarentolk Irma Sluis na een tijdje afgewisseld. Waarom eigenlijk?

Dinsdagavond kondigden minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de versoepelingen vanaf 1 juni aan. Dít is wat de nieuwe maatregelen betekenen.

Advertentie

Wissel

Wat de kijkers opviel, was dat gebarentolk Irma Sluis halverwege de persconferentie werd afgelost door een andere tolk: Corline Koolhof. De wissel vond plaats op het moment dat de pers vragen kon stellen. Bij andere persconferenties over de maatregelen rond het coronavirus bleef ze er de hele tijd bij en hierdoor is ze inmiddels een bekende verschijning geworden.

Waar is Irma?

Kijkers vragen zich af waarom ze eigenlijk werd gewisseld. Haar wissel zorgde dan ook voor een hoop reacties op Twitter. “Waar is Irma?” en “Ho Ho… Waar gaat Irma naartoe?”, klinkt het gelijk op Twitter. Anderen moeten hard lachen omdat niemand het meer over de uitspraken van Rutte en De Jonge heeft en alleen tolk Irma het gesprek van de dag is geworden. “Hilarisch! Twitter gaat los op de wissel van tolk Irma”, schrijft een kijker.

Eerder ging Irma al viral met haar vertolking van ‘hamsteren‘ en en ging er een hilarische foto van gebarentolk Irma Sluis en RIVM-directeur Jaap van Dissel heel internet over.

Kwaliteit

De reden dat Irma wordt afgewisseld heeft te maken met de vorige persconferentie. “De reden is dat de vorige persconferentie vrij lang duurde, namelijk een uur. Zolang kan een tolk niet vol continu aan het werk zijn zonder dat dit gevolgen heeft voor de kwaliteit van de vertaling”, legt Nederlands Gebarencentrum uit op Facebook. “Na de persconferentie wordt door de pers nog veel vragen gesteld die beantwoord worden en dat moet natuurlijk allemaal getolkt worden. Daarom wisselden 2 tolken elkaar nu af.”

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: NOS

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien