Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Wesley Sneijder maakte huwelijk kapot met vrouwen en drank: "Het huwelijk holde achteruit"

Hij is recordinternational van het Nederlands elftal, heeft tijdens zijn carrière talloze prijzen in de wacht gesleept en vormde met Yolanthe en Xess een fijn gezin. Je zou denken dat Wesley Sneijder alles heeft, maar toch ging het mis. In zijn biografie vertelt hij open hoe foute vrienden, vrouwen en drank hem zijn huwelijk kostten. 

In zijn biografie ‘Wesley Sneijder’ windt de oud-voetballer er geen doekjes om. Naast zijn hoogtepunten zijn menig pagina bedrukt met zijn dieptepunten, waarvan zijn lopende scheiding één van de redenen is waarom mensen zijn boek willen kopen.

Advertentie

Stukgelopen huwelijk met Yolanthe

De Telegraaf publiceert verschillende passages uit de biografie. Na een stuk over de criminele dingen die Wesley vroeger deed in de Utrechtse wijk Ondiep en het geldbedrag dat Patrick Kluivert hem verschuldigd was, gaat het over Yolanthe. Nadat zij een contract bij RTL tekende leek het leven hen toe te lachen, maar in Qatar ging het mis. “Het mag duidelijk zijn dat Yo en ik elkaar veel te weinig zagen. Daar is veel misgegaan. Het huwelijke holde achteruit.”

Als Yolanthe er niet was, zette Wesley de bloemetjes buiten. “Er waren feesten en partijen met foute vrienden, met vrouwen en drank.” Het liep naar eigen zeggen uit de hand. “Mijn lichaam was daar, maar mijn hart altijd bij Yo. Ik ben uiteindelijk, na heel veel leugens en gedraai, eerlijk geweest en heb alles opgebiecht.” Wesley vertelt dat er niks mis is met zijn vrouw, maar dat roem, ego en geld toch zijn droomvrouw en gezin kapot wisten te maken.

Geruchten over de scheiding

Het hardnekkige gerucht dat Wesley een scheiding wil voorkomen vanwege het geld ontkent hij stellig. “Geld heeft er helemaal niets mee te maken. We zijn bovenal vrienden. Vrienden die ook liefdevolle dingen tegen elkaar zeggen. Dat gevoel verdwijnt niet.”

Verhuizen naar Amerika

Terwijl Wesley een eigen bestaan opbouwt na zijn carrière, is Yolanthe op eigen houtje naar de Verenigde Staten vertrokken. Xess gaat daar naar school, zij volgt een opleiding. “Pas na mijn voetballoopbaan zouden we naar Amerika gaan. Pas dan, als die mogelijkheden er nog steeds waren, zouden we voor háár carrière gaan. Dat maakt mijn schuldgevoel nu natuurlijk alleen nog maar groter. Want het ging mis. Door mij.”

Yolanthe en Wesley gingen ondanks hun breuk toch samen op vakantie naar Los Angeles. Waarom? Story-verslaggever Matthijs vertelt je er alles over.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Telegraaf. Beeld: Brunopress

Lees meer

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien