Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'WIDM'-blog: hoe alles er nu al op wijst dat Nikkie de wolf in schaapskleren is

Libelle’s Kim kijkt al jaren Wie is de mol. Zonder molboekje en pouletjes in de WIDM-app, wél met een bak popcorn op schoot en een flinke dosis enthousiasme. Gaat het dit jaar dan eindelijk eens lukken om De Mol te ontmaskeren? Ze schrijft in elk geval maar wat graag over alles wat verdacht of dubieus is. Deze week: de briljante acteerskills van Ron Boszhard en waarom wel heel veel hints naar Nikkie lijken te wijzen.

Pas op: dit artikel bevat spoilers.

Advertentie

Buongiorno mede-molloten! Lekker geslapen? Of had je vannacht plafonddienst na deze chaotische eerste aflevering bomvol hints? Hoe dan ook: wat heerlijk dat we de komende maanden door Avrotros verwend worden met een extra seizoen vol vieze streken. Gegarandeerd tien weken lang tunnelvisie.

In het prachtige Toscane (waar het trouwens kouder en druileriger oogt dan op een gemiddelde winterdag in Nederland) maken we al gauw kennis met de tien geluksvogels die een tweede kans krijgen om De Mol te ontmaskeren. Hoi Tygo Gernandt, Nadja Hüpscher en Tina de Bruin. En kijk nou, daar komt Ron Boszhard aangescheurd in zijn Fiat. Dag Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie de Jager en Peggy Vrijens. Laat die lesjes portofoonpraat en etherdiscipline maar komen, want ook Ellie Lust is terug in moltown. Met Patrick Martens en Horace Cohen is de groep compleet. Dit kan niet anders dan een feestje worden.

Wijnen, wijnen, wijnen

Bij de eerste opdracht is het al meteen raak en lijkt er volop gemold te worden. Het lijkt zo simpel: 10 spiegels verzamelen in het dorp. So far so good, speuren kunnen ze wel. Maar om voor de mirorri te gaan staan waar een uitspraak opstaat die je zelf hebt gedaan, dát is toch wel behoorlijk ingewikkeld. Zouden ze dag ervoor een avondje hebben doorgezakt en teveel vino’s soldaat hebben gemaakt? Want kom op, Ron, je weet toch nog wel dat je hebt gezegd dat je gaat proberen om je eigen record te verbreken? Of Nikkie, dat je de lieveling van de groep gaat worden? Frappant…

Pasta per tutti

Als de avond valt, wordt er gezellig getafeld. Hoewel: “the game is on, 24 uur per dag”, aldus Tygo. En zo is het maar net. Op je gemak wat spaghetti naar binnen slurpen, zit er voor de kandidaten niet in. Dat blijkt ook maar weer als Rik even later aan tafel staat met de volgende opdracht.

Die verloopt niet zo heel soepel. Resultaat: 250 euro uit de pot. Waar het misging? Wie zal het zeggen. Was het Peggy die ineens wel heel overtuigd was dat ze enkel mannelijke voornamen op moesten schrijven? Nikkie die wel heel erg uitgebreid de tijd nam om de lijst met namen af te gaan? Of waren het de kandidaten die met hun leugentjes door de mand vielen om de namen op de lijst? You name it… En Ron, alle lof voor je acteerskills trouwens hoor, met je ‘Wíe hebben er onder valse voorwaarden mensen naar binnen laten gaan?’ na de uitleg van Ellie. En dan die verbaasde blik er nog bovenop: complimenti!

Lege bakjes

Dat Ron écht lekker bezig is, blijkt ook maar weer in de laatste opdracht. De presentator is in dit jubileumseizoen inmiddels al verder dan dat hij jaren geleden kwam, toen hij het WIDM-strijdtoneel al moest verlaten zonder dat hij überhaupt de kans had gekregen om mee te spelen. Ron was ditmaal duidelijk niet van plan om zijn tas te pakken en terug naar Nederland te vliegen. Als een van de weinige kandidaten loopt hij niet door naar het laatste bakje. Nee, verstandig als hij is, kiest Ron eieren voor zijn geld en pakt hij een joker. Als hij even later ook nog een groen scherm krijgt, voelt het bijna alsof de presentator het seizoen al heeft gewonnen. Wat zeg ik, het EK van ’88 was er (denk ik) niks bij.

Etherdiscipline-Ellie baalt dat dat ze niet naar haar gevoel heeft geluisterd. Want ‘eigenlijk wist ze wel dat die groene vrijstelling weg zou zijn. Zo werkt De Mol, achter je rug om’, zegt ze resoluut. Maar dat is achteraf wel erg makkelijk praten hè, Ellie. De volgende keer toch even iéts meer de daad bij het woord voegen.

Voor nu staat Nikkie toch wel hoog op het verdachtenlijstje. Het lievelingetje van de groep? Dacht het niet. Al die spiegels… Dat moet toch iets te maken hebben met de beautyvlogger? Af en toe even dat zwarte capuchonnetje op – en aan een Italiaan hulp vragen bij de vertaling van een Nederlandse tekst? Verdacht. Duiden de makers met ‘Renaissance’ (wedergeboorte) als titel van het seizoen op haar coming out als transgender? En wat dan te denken van die schaduw op de muur in het kasteel die te zien is als Nikkie zich omdraait wanneer oud-Mol Kim Pieters benadrukt dat ‘De Mol achter je rug om saboteert, stiekem’? Ving de vlogger daar een glimp op van De Mol? Of zag ze haar eigen schaduw, en is ze ditmaal zelf de wolf in schaapskleren? Over negen weken weten we het.

Ciao a tutti en tot de volgende!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: WIDM. Beeld: Avrotros & screenshots uit de aflevering

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meeste coronabesmettingen op dit moment in noorden van Noord-Holland

Het noorden van Noord-Holland kampt op dit moment met de grootste coronabrandhaard van ons land. Vooral in de steden Den Helder en Hoorn zijn er veel coronabesmettingen vastgesteld.

In de afgelopen twee weken werd bij 4600 mensen uit het noorden van Noord-Holland corona ontdekt.

Advertentie

Coronabesmettingen in Noord-Holland

Hoe het komt dat er daar nu veel coronabesmettingen zijn, dat is niet bekend. De GGD Hollands Noorden zegt hierover: “We krijgen het nog niet scherp. Het zit over alle leeftijdsgroepen. Als er bijvoorbeeld een festival uit de hand is gelopen, zou je het zo kunnen duiden, maar dat is er niet. Dit loopt al een aantal weken en het wil nog niet dempen.”

Hoorn

Met name Hoorn is momenteel een coronabrandhaard te noemen. In de afgelopen twee weken werden daar 861 mensen positief getest. Ter vergelijking: in Amsterdam waren dat er 324, in Rotterdam 334, in Utrecht 217 en in Den Haag 266.

Het gevaar

De GGD is bang dat de besmettingen leiden tot nóg meer besmettingen en dat het zichzelf zo in stand houdt: “Als er veel besmettingen zijn, worden ook veel andere mensen besmet. Hoe hoger het aantal besmettingen om je heen, hoe groter de kans dat jij ook besmet raakt. Als je in een omgeving met weinig besmettingen bent, is de kans klein dat jij het virus oploopt.”

Coronamaatregelen

Het hoge aantal besmettingen ligt volgens de GGD niet aan het schaatsweer van de afgelopen tijd en de drukte die hiermee gepaard ging: “Dit is al een langere periode gaande.” En ook komt het volgens hen niet door het niet naleven van de coronaregels: “Incidenten heb je natuurlijk overal, maar wij hebben niet het beeld dat mensen wat aanrommelen. Wij hebben de indruk dat de regio zich acceptabel aan de maatregelen houdt.”

Zó herken je het verschil tussen hooikoorts en corona

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Linda. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Onthuld: met dít nummer gaat Jeangu Macrooy naar het Songfestival

Dit jaar zal Jeangu Macrooy (27) Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het liedje Birth of a new age. Het nummer is vanaf nú te luisteren.

De onthulling van het nummer heeft de zanger donderdagavond gedaan middels een ‘live première’ op YouTube, Instagram en Facebook. Tegelijkertijd was de onthulling ook in verschillende televisieprogramma’s te zien.

Advertentie

Jeangu Macrooy onthult Birth of a new age

Benieuwd naar Birth of a new age: dé Nederlandse Songfestival-inzending van dit jaar? Luister het liedje hier:

Jeangu over het nummer

Voorafgaand aan de onthulling zei Jeangu over het nummer: “Ik geloof er heel erg in en ben er heel erg enthousiast over, net als vorig jaar bij Grow. Ik hoop natuurlijk dat iedereen het nummer voelt en begrijpt en het mooi vindt.”

Zenuwen

Dat de onthulling live was, zorgde voor extra zenuwen bij de zanger: “Het is natuurlijk spannend, het eerste moment dat het nummer naar buiten gaat en dat iedereen het hoort. Je wil natuurlijk dat het helemaal goed gaat. En dit jaar is anders dan vorig jaar: we beginnen met een live optreden. Dat is altijd spannend, maar tegelijkertijd is dat ook wat het magisch kan maken”, aldus Jeangu in RTL Boulevard. Hij heeft expres gekozen voor een live onthulling: “Straks in Rotterdam is het ook gewoon live, dus we vonden het een goede manier om het zo te beginnen.”

Direct naar de finale

In mei vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy Rotterdam. Op 18 en 20 mei vinden de halve finales plaats en op 22 mei staat de finale gepland. Jeangu Macrooy mag de halve finale overslaan en staat direct in de grote finale, dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager zullen het spektakel presenteren.

Opvolger van Grow

Birth of a new age is de opvolger van het liedje Grow. Vorig jaar onthulde Jeangu het nummer Grow nog bij de De wereld draait door, maar wegens de coronacrisis werd het Eurovisie Songfestival afgelast. Hij heeft het liedje dan ook nooit op het Songfestival-podium ten gehore kunnen brengen. Alle deelnemers die vorig jaar mee zouden doen, werden verplicht om dit jaar een nieuw liedje in te zenden.

Geen ‘normaal’ Songfestival

Hoe deze editie van het Eurovisie Songfestival er precies uitgaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dit is afhankelijk van hoe de coronacrisis zich de komende maanden ontwikkelt. Wat wel zeker is, is dat het feest niet in de ‘normale’, uitbundige vorm door kan gaan. Er zullen dan ook geen grote bezoekersaantallen naar de locatie komen. Eerder liet de organisatie van het Eurovisie Songfestival weten hoopvol te zijn over wat er allemaal mogelijk is, en onthulde ze verschillende scenario’s.

Er is nu al een Songfestival-rel rondom presentator Cornald Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: YouTube, RTL Boulevard. Beeld: BrunoPress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Volgende week start 'Onze boerderij in Europa': Yvon Jaspers licht tipje van de sluier op

Op donderdag 11 maart gaat Onze boerderij in Europa van start. Presentatrice Yvon Jaspers licht alvast een tipje van de sluier op en vertelt wat we van dit seizoen kunnen verwachten.

In het KRO-NCRV-programma trekt Yvon Jaspers samen met een aantal bekende Boer zoekt vrouw-stellen Europa door per camper. Achter het stuur treffen we ook een oude bekende: boerin Bertie!

Advertentie

Yvon Jaspers over Onze boerderij in Europa

Yvon trekt met de stellen door Europa, op zoek naar bijzondere boerenbedrijven. Daar kunnen de stellen inspiratie opdoen voor hun eigen boeren business. Yvon vertelt hoe haar idee voor het programma tot stand is gekomen: “De afgelopen jaren heb ik een agrarische studiebeurs gekregen waarmee ik veel boeren over de hele wereld heb bezocht. Dat was bijzonder leerzaam en opende mijn ogen. Ik zag hoe boeren waar ook ter wereld zich met elkaar verbonden voelen: wij voeden de wereld. Ik zag ook hoe verfrissend en leerzaam het is om eens te kijken bij collega’s in het buitenland. Steeds als ik op zo’n erf stond dacht ik: hier zou ik onze eigen boeren mee naartoe moeten nemen.”

Déze landen zijn bezocht

Dat is werkelijkheid geworden! Yvon heeft met de Boer zoekt vrouw-koppels Denemarken, Duitsland en Zwitserland bezocht. “Het ene moment zijn we in Denemarken bij een bedrijf met een paar duizend schapen, het volgende moment zijn we boven in de Alpen koeien aan het melken. De keer daarna vergapen we ons aan de grootste paardenfokkerij van Europa met olympisch kampioenen om daarna in Duitsland in een grote ton druiven te stampen voor de wijn”, onthult Yvon.

Stof tot nadenken

Volgens Yvon geeft het programma stof tot nadenken: “We zien het Europese agrarische landschap aan ons voorbij trekken. Het zet je aan het denken. Hoe voeden wij de wereld en is die manier ook toekomstbestendig?”

Eerste aflevering

Donderdag 11 maart is de eerste aflevering te zien op NPO 1. In die aflevering duikt Yvon met de Texelse schapenboer Jan en zijn Rianne de camper in. Ze gaan naar Denemarken om mee te draaien in het boerenbedrijf van Sjaak en Jacqueline, die maar liefst 220 melkkoeien hebben. Dat belooft wat!

Dít is waarom Yvon Jaspers verliefd is op Zweden

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: KRO-NCRV

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wendy van Dijk heeft de schaar in het haar gezet en verrast fans met korte coupe

Wendy van Dijk verrast vriend en vijand met een compleet nieuwe look. De presentatrice heeft de schaar in het haar gezet en gaat vanaf nu met kortere lokken door het leven.

Op Instagram deelt ze een filmpje waarin ze trots haar nieuwe kapsel laat zien.

Advertentie

Wendy van Dijk gaat voor korte coupe

Bij het filmpje schrijft ze: “Ik heb het gedurfd!! Waaaah! #nieuwhaar”. Hieruit blijkt dat Wendy behoorlijk wat moed heeft moeten verzamelen om het nieuwe kapsel aan te durven.

Mari van de Ven

Ook noemt ze visagist en haarstylist Mari van de Ven bij het filmpje. “You’re the best”, laat ze hem weten. We kunnen dus wel concluderen dat Mari haar nieuwe kapsel mogelijk gemaakt heeft. Ook Mari deelt de video op Instagram en schrijft hierbij: “The bob it is”. Wendy laat weten dat de knipbeurt heeft plaatsgevonden voor de opnames van Wie van de drie?, de spelshow die ze presenteert op SBS6.

Reacties

In de Instagram-post vraagt Wendy aan haar volgers wat ze van haar nieuwe look vinden. De lovende reacties stromen binnen. “Ontzettend gaaf!” en “Staat je geweldig”, klinkt het onder haar volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3)

Dit is waarom Wendy van Dijk vroeger woedeaanvallen had

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien