Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

'Wie is de mol?' ligt al onder vuur voordat het is begonnen

De echte molloten zijn al druk aan het aftellen tot 11 januari 2020. Dan start namelijk een fonkelnieuw seizoen van Wie is de mol?. Dat duurt dus nog even, maar toch ligt het avonturenprogramma nu al onder vuur. 

Cabaretier Erik van Muiswinkel vindt het een onbegrijpelijke keus dat Wie is de mol? (WIDM) dit jaar in China plaatsvindt. Hij uit zijn ongenoegen op Twitter in een reactie op een video van een Chinese gevangene die wordt gemarteld omdat hij kritiek had op de overheid. “WIDM gaat er vrolijk rondrennen”, schrijft Van Muiswinkel. “De meest geavanceerde en genadeloze politiestaat op de planeet. Maar daar hoef je niks van te merken, zo goed zijn ze.”

Advertentie

Mensenrechten
“Ik weet dat mijn kritiek niets gaat veranderen”, vervolgt hij. “Maar ik vind oprecht dat het minimaal één keer door iemand gezegd moet worden. Het is geen gewoon land: in China worden mensenrechten op grote schaal geschonden en tegenstanders van het regime op grote schaal opgepakt en mishandeld. Maar Avrotros gaat drie maanden lang vrolijk promotie lopen maken voor dat land.”

Kans aangrijpen
De cabaretier krijgt bijval van Amnesty International. “Het zou op z’n minst gepast zijn als in het spelletjesprogramma ook enige aandacht wordt besteed aan de miljoenen Chinezen die gedwongen in heropvoedingskampen gevangen zitten. Het zou mooi zijn als de Publieke Omroep deze kans aangrijpt om voor een groot publiek een wat completer beeld van dit complexe land te geven.”

Reactie
De omroep reageert beknopt op het commentaar. Het format van WIDM leent zich niet voor het behandelen van geopolitieke kwesties, aldus Avrotros.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter/Flaironline. Beeld: Avrotros

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien