Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek Willeke: "Of is het te vroeg om een foto van Floris op Instagram te zetten?"

Willeke is de kleindochter van Anne-Wil en de puberdochter van Manon. Iedere woensdag houdt ze een dagboek bij voor Libelle. 

Advertentie

Zaterdag 30 januari

Aarzelend kijk ik naar de telefoon in mijn hand. Ik wou dat Rob hier was, dan zou hij advies kunnen geven. Hij kent de sociale regels beter dan ik. Is het te vroeg om een foto van Floris op Instagram te zetten? We zijn niet vriendje-vriendinnetje. Maar we zijn wel de hele dag in contact. En soms zoenen we. Wat betekent dat? Als hij gewoon zomaar een vriend was dan zou ik toch óók een foto van hem online durven zetten? Dus het moet kunnen, besluit ik.

Ik kies een foto die ik laatst in het park heb gemaakt, van Floris met Arie. Arie heeft een stok in zijn bek, en Floris heeft mijn knalroze muts op. Onder de foto zet ik: mijn twee wandelmaatjes!

De likes stromen binnen. Ik glimlach. Heb ik toch eens iets om aan de wereld te laten zien. Ik probeer minder op mijn telefoon te zitten, dus ik schuif het ding onder mijn kussen en ga beneden iets klooien in de keuken. Een omelet van eiwitten. Eigeel moet je niet eten, daar zitten zoveel calorieën en cholesterol in dat je het net zo goed meteen in je aderen kunt injecteren. Mama waggelt naar de keuken om in mijn pan te kijken en trekt een vies gezicht. “Je bent toch niet weer raar aan het doen met eten, Wils?”

“Neehee”,  zeg ik. “Ik lust gewoon geen eigeel.”

“Da’s dan ook voor het eerst. Toen je een peuter was konden je vader en ik het woord ei niet eens zeggen, dan begon je meteen te gillen tot je er eentje kreeg.” Ze lacht hard. “We moesten ‘s ochtends tegen elkaar zeggen: wil jij ook een ovaal ding dat uit een kip komt? Want anders kwam jij meteen aangerend op die dikke beentjes van je, haha!”

“Grappig, mam.”

“Nou, gezellig ben je”, zegt ze, en ze sukkelt terug naar de bank.

Ik neem mijn bordje mee naar mijn kamer en trek mijn telefoon weer tevoorschijn. Ik ben gebeld door Melissa, bizar genoeg. Meteen voel ik paniek in mijn buik opborrelen. Melissa heb ik al maanden niet meer gesproken. We waren vriendinnen, maar zij was zo’n onverbeterlijke roddelaar dat ik de vriendschap verbroken heb. Als zij me belt zit er dus iets goed mis.

Ze neemt meteen op als ik haar terugbel. “Meid”,  zegt ze met een grafstem, “moet je horen. Annemarijn Meijerinck heeft het op je gemunt.”

“Wat?!” Annemarijn is de zus van Floris. Ze heeft de foto van haar broer op Instagram natuurlijk gezien. “Kijk zelf maar”,  zegt Melissa, “ze gaat helemaal los over je in de Dinnies-appgroep.” Een scheut jaloezie gaat door me heen. Er is blijkbaar een appgroep met meiden uit de klas waar ik niet inzit. “Stuur maar een screenshot”, zeg ik gelaten. “Dankje dat je het doorgeeft.” “No probbie meis. Ik weet niet wat ze tegen je heeft.” ‘Maar je verdedigt me ook niet’, denk ik. Ik zeg het maar niet.

Ik hang op en de screenshots stromen binnen. Annemarijn heeft mijn insta-post in de appgroep gezet. Ik lees het gesprek. En ik lees het opnieuw. Mijn omelet staat koud te worden op mijn nachtkastje. Trillend van woede begin ik te begrijpen wat ik lees:

Annemarijn: Wat een giller, deze chick denkt dat ze een rela heeft met m’n broer. Hoe desperate kun je zijn??

Elise: Wie heeft deze foto überhaupt gemaakt?

Annemarijn: Willeke, die fakking rare chick met wie ik bio heb.

Elise: Zus van die lange homo?

Annemarijn: Jaa die. Ze zit achter mijn broer aan omdat háár broer alle andere boys heeft afgepakt.

Melissa: Jongens gaan we nog chocomelwandeling doen morgen??

Annemarijn: En weet je wat pas echt gênant is? Haar stokoude moeder staat op het punt om van een halfbloedje te bevallen omdat ze zich door een veel jongere Surinamer heeft laten naaien. Hoe nasty is dat?

Elise: Hahahaha

Annemarijn: Verbaast me niets als daar straks een aapje uitgekropen komt. Haar pa had ook al een mongooltje gekregen met iemand anders.

Elise: Mooie schoonfamilie heb jij, An

Annemarijn: Ja dag. Als het aan mij ligt komt ze dit huis niet in. Mijn broer gaat maar iemand anders voor de gek houden.

Meer lezen?

Het dagboek van Anne-Wil (oma Willeke) kun je op Libelle Premium lezen >

Tekst: Charlotte Remarque. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Oh nee: deze actrice is vanaf volgende week niet meer in 'GTST' te zien

Het is een komen en gaan in het fictieve dorpje Meerdijk. Volgende week zal er helaas één actrice voor het laatst te zien zijn in GTST.

Actrice Cecilia Adorée (29), die Tiffy Koster speelt, moet de soap verlaten.

Advertentie

Cecilia verlaat GTST

Eerder werd al bekend gemaakt dat Ferry Doedens uit de serie stapt, maar nu is ook bevestigd door EndemolShine dat zijn collega Cecilia helaas niet meer in GTST te zien zal zijn. Dinsdag 9 maart is Cecilia voor het laatst te zien in de soap. Ze heeft 2,5 jaar in de serie gespeeld.

Naar het buitenland

De GTST-kijkers die de soap op Videoland volgen, zien morgen al hoe Lucas, Tiffy en Wolf Meerdijk verlaten. Videoland-kijkers hebben ook al kunnen zien hoe Tiffy en Lucas zich gereedmaken voor vertrek. Het fictieve stel heeft besloten naar het buitenland te gaan om daar een nieuwe start te maken. Tiffy kan wel een nieuwe start gebruiken, omdat ze nogal in de knoop raakte met zichzelf toen ze gevoelens kreeg voor haar beste vriend Daan.

Ferry Doedens

Cecilia vertrekt tegelijk met Ferry Doedens. Dat hij de serie na 12 jaar zou verlaten, werd afgelopen zomer al bekend gemaakt door EndemolShine. Hij moet noodgedwongen vertrekken door het niet nakomen van werkafspraken.

Nieuwe inwoner

Dinsdag 9 maart zien we Lucas en Tiffy vertrekken, maar we zien ook een nieuw personage arriveren. Namelijk Indra, die gespeeld wordt door musicalster Romy Monteiro. Indra is de ex van Richard, die weer terug in zijn leven zal komen dankzij bemoeienis van Janine.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cecilia Adorée (@ceciliaadoree)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cecilia Adorée (@ceciliaadoree)

Dít is de reden waarom GTST-ster Gigi Ravelli van de radar verdween:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: GTST

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Plan voor vaccinatiepaspoort wordt deze maand al gepresenteerd

De Europese Commissie zal deze maand nog komen met een plan voor het zogenoemde vaccinatiepaspoort. Met dit paspoort kan de drager, zoals de naam al doet vermoeden, bewijzen dat hij of zij is ingeënt tegen het coronavirus.

Het zijn vooral de zuidelijke EU-landen die graag willen dat dit vaccinatiepaspoort er komt. Zij willen namelijk komende zomer gevaccineerde toeristen verwelkomen.

Advertentie

Vaccinatiepaspoort

Voorzitter Ursula von der Leyen heeft vandaag laten weten dat het plan er deze maand komt. Maar er zijn nog wel wat vragen over het vaccinatiepaspoort. Zo vragen een aantal EU-lidstaten zich af wat iemand die een vaccinatiepaspoort heeft dan allemaal zou moeten mogen, ten opzichte van iemand nog niet gevaccineerd is.

Goedkeuring

Dat het plan er komt, betekent niet direct dat dit plan ook wordt uitgevoerd. De regeringen van de EU-landen en het Europees Parlement moeten het na de presentatie eerst goedkeuren. In het technisch mogelijk maken van het vaccinatiepaspoort gaat vervolgens nog veel tijd zitten.

Ontwikkeling kost veel tijd

Ursula von Leyen ziet een ‘digitale groene pas’ voor zich. Maar ze laat weten dat een dergelijke digitale pas maken, zo’n drie maanden tijd kost. Omdat dit voor de zomer klaar moet zijn, dringt de tijd. Vandaar dat het plan snel op tafel moet komen.

Doet Nederland mee?

Hoewel vakantielanden als Portugal en Griekenland enthousiast zijn over het vaccinatiepaspoort, gaf Rutte eerder aan dat hij het voor Nederland te vroeg vindt. Dit zou te maken hebben met de vaccinatiestrategie van Nederland, die nog niet heel vlot loopt. Is het wel eerlijk om mensen die gevaccineerd zijn al meer rechten te geven als het grootste deel van Nederland nog geen kans heeft gehad om een prik te halen? D66-leider Sigrid Kaag staat er anders in: zij vindt dat je niet kunt verwachten dat gevaccineerde mensen ‘wachten met leven totdat de laatste prik is gezet’.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Het Alizonne-dieet: alles over hét dieet waar de BN'ers bij zweren

Trijntje Oosterhuis, Shirma Rouse en Angela Groothuizen: allemaal zijn ze al kilo’s afgevallen dankzij het Alizonne-dieet. Wij vertellen je alles over dit dieet waar BN’ers bij zweren.

Zangeres Shirma Rouse viel vorig jaar 50 kilo af. Dit deed ze door veel te sporten én dankzij het Alizonne-dieet. Dit dieet kreeg ze aangeraden door zangeres Trijntje Oosterhuis die er ook veel kilo’s mee kwijt raakte. Vandaag kwam naar buiten dat ook OG3NE-zangeres Shelley Vol maar liefst 25 kilo is afgevallen dankzij dit dieet. En zo zouden er nog tal van BN’ers zijn die hun slanke figuur te danken hebben aan Alizonne.

Advertentie

Hoe werkt het Alizonne-dieet?

Wanneer BN’ers aan het Alizonne-dieet doen, krijgen ze hierbij professionele begeleiding. Het dieet is ontwikkeld door Claudia van der Lugt en is gericht op snel en verantwoord afvallen, verbetering van de lichaamscontouren, stabilisatie op het streefgewicht en de optimalisering van de algehele gezondheid. De professionals nemen hierbij je metabolisme goed onder de loep.

Contourshaping

Op de website van het Alizonne-dieet lezen we: “De Alizonne Therapie garandeert je gewichtsverlies mét behoud van spierweefsel. Als afvallen nodig is wil je juist het vetweefsel verliezen daar waar je het stoort. Dus shaping van je lichaamscontouren. Wij kunnen 2 in 1 doen. Gewichtsverlies door vetvermindering de storende vetophopingen. Dat is contourshaping weight loss.”

Therapie

Ook lezen we op de site dat er gebruik wordt gemaakt van een aantal technieken. Zo komt er een (niet-chirurgische) behandeling van het onderhuidse vetweefsels met ultrasonore trillingen en radiofrequentie behandelingen bij kijken. Daarnaast horen er bindweefselmassages bij, voor een verbeterde doorbloeding van de huid, afvoer van vloeistoffen en vet via je lymfeklieren, inkrimpen van huidverslapping, afbraak van cellulitis en contourverbetering. Daarnaast krijg je een specialistisch persoonlijk dieet op basis van voedselsupplementen van aminozuren. Hoewel de BN’ers vooral spreken over het Alizonne-dieet, wordt het geheel op de website Alizonne Therapie genoemd: het dieet én de behandelingen samen maken het verschil.

Light en Kids

Hoef jij geen 50 kilo af te vallen net als Shirma en ook geen 25 kilo net als Shelley? Maar wil je wel je lichaamscontouren verbeteren? Dan is er Alizonne Light voor mensen die maar een paar kilo’s kwijt willen. Ook is er Alizonne Kids, voor kinderen met overgewicht.

Wachtlijst

Dat Alizonne Therapie behoorlijk populair is geworden dankzij alle BN’ers die er lyrisch over zijn, dat wordt wel duidelijk wanneer we het volgende op de website lezen: “Wegens media exposure, is een wachtlijst ontstaan voor de Alizonne Therapie.” Tja, wil je er aan beginnen dan moet je dus wel even geduld hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alizonne (@alizonne)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alizonne (@alizonne)

Zóveel diëten, welke is nou het beste? Diëtiste Wendy heeft het antwoord

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Alizonne. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Huh? Eigenwijze shetlandpony Brenda heeft bizar richtingsgevoel

Veel mensen slapen het liefst en het best in hun eigen bed. Dat hetzelfde geldt voor paarden. Althans, dat blijkt uit het hilarische verhaal van de eigenwijze shetlandpony Brenda. Het dier mocht uit logeren, maar brak uit en liep zonder pardon terug naar haar eigen wei.

Dat meldt Hart van Nederland maandagmiddag.

Advertentie

Fris weiland voor pony Brenda

Het begon allemaal toen de weide van de shetlander een grote modderpoel was geworden. Haar baasje Petra Courtin uit Nisse wil natuurlijk alleen maar het beste voor haar pony en dus besloot ze Brenda op een nieuwe omgeving te trakteren. Een frisse weide vol groen, vers gras zou een groot cadeau voor de shetlandpony zijn, zou je denken.

Logeerpartijtje

Maar daar was pony Brenda het zelf niet mee eens. Het dier was niet gediend van dit plotselinge logeerpartijtje. Want terwijl Petra dacht haar lieve paard met een gerust hart achter te kunnen laten, brak Brenda ’s nachts uit de weide. En je raadt het al: de volgende ochtend stond de shetlander gewoon weer bij Petra voor de deur.

Briljant richtingsgevoel

Petra vertelt totaal verbijsterd te zijn door het richtingsgevoel van haar pony. “Het is onwerkelijk. Je kan je toch niet voorstellen dat die oriëntatie zo goed is, het is echt een tocht van een paar kilometer. Je hoort het weleens van een poes, maar toch niet van een pony?!”

Dit is de eigenwijze pony in kwestie. En ja, ze staat nu tóch weer in de weide van Petra’s broer. Met een extra slot op het hek zodat ze niet weer uit kan breken. Dat wel.

Pony Brenda

Dierenvlogger Dian bezoekt een ‘bejaardencentrum’ voor paarden

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Lindanieuws, Hart van Nederland. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien